Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944353

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ja det här med damhockeyn är fantastiskt, det var ett bra "köp" av Luleå, förstår att det jobbas hårt med hur man ska tvätta bort MSSK så fort som möjligt 😉
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade:
Nu får du väl ändå ge dig. Jag är pitebo och blir så spyless på allt skitsnack om att Luleå har köpt" mssk. Sanningen är att Luleå hockey räddade laget och tjejernas fortsatta hockeykarriärer och har skapat ett sällan skådat drag runt damhockeyn. Jag blir så jäkla stolt över hur hela föreningen från ledning ända ut till fansen har tagit laget till sitt hjärta. Ditt inlägg speglar bara en avundsjuka över att det inte är ditt lag som tog över mssk. Och precis som PIFs fotbollsdamer så placerar man matcher runt om i länet för att öka intresset för sporten
Luleå hockey bör hyllas för sitt engagemang. Inte hånas av missunnsamma.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Du menar att Luleå Hockey/MSSK kommer att ändras och att namnet så småningom blir bara "Luleå Hockey".

Det har du säkert rätt i. Som du vet har i de allra flesta hockeylag i landet varit föremål för sammanslagningar av olika slag som regel för att det blivit nödvändigt för att kunna hantera de förändrade villkor som lagen och klubbarna mött. Och varje gång har sådana där dubbelnamn efter ett tag ändrats till det enklare namn som i stort sett alla då valt att beteckna laget som.

Jag läser ju en hel del av det som skrivs om vårt damlaget och det finns en enda plats där jag möter begreppet Luleå Hockey/MSSK. Och det är på vår officiella hemsida. På alla andra platser är laget känt som Luleå Hockey och det gäller inte bara i media eller bloggar utan var så artig och kolla in vilket namn som nationella hockeyförbundet använder (länk).

Det där handlar om en helt naturlig utveckling och om du vill få det till att Luleå Hockey "luras" så har du hoppat i synnerligen galen tunna.

Men eftersom du jämför Luleå och Apan så sammanfattar vi historiken:

LULEÅ HOCKEY
Efter att ha tillfrågats om att rädda duktiga munksundskutskär från konkurs utredde Luleå saken och beslutade sig för att gå in. Och då gjorde man det på riktigt och utvecklades till ett enastående föredöme för damhockey i landet. Luleå har gjort detta på ett sådant imponerande sätt att spelare och andra klubbar pekar på vad Luleå gjort och hoppas att deras egna klubbar ska följa efter och när de inte får gehör vill de bästa av de bästa i andra klubbar komma till Luleå för att få rättvisa och justa villkor.

Luleå har konsekvent givit damhockeyn likvärdiga villkor så långt som möjligt gentemot herrhockeyn. Detta gäller i kontakt med sponsorer och marknadsföring men också presentation och hantering på hemsidan. Vidare har klubben arbetat för att förbättra de ekonomiska villkoren för damhockeyspelarna och arbetar efter en plan där inom några år de som spelar damhockey ska kunna göra det utan att parallellt dubbelarbeta med andra jobb och så vidare. Fortsättningsvis har Luleås supportrar hängt på och givit laget sitt stöd med rejäl uppbackning under ett flertal matcher. Det här har väckt ett intresse i staden där damhockeylaget har åskådarsiffror som är överlägsna gentemot andra lag och historiskt i landet - vid ett flertal tillfällen har man satt väldiga rekord i publiksiffror. Det har stimulerat andra damhockeylag att hänga på och nå nya rekord men för närvarande har Luleå rekordet på hela 6 220 åskådare i en seriematch för 2-3 månader sedan. En fullsatt Delfin alltså, och det ska jämföras med att damhockeyns elitserie - innan Luleå kom in - drogs med siffror på 30-80 åskådare per match i de flesta fall...

All denna satsning har lett till en fantastisk sportslig framgång. Luleå har vunnit riksserien/SDHL samtliga fyra år man deltagit och likaledes har man vunnit SM varje år, förutom en gång, då HV i semifinalen två matcher försvarade sig fram till straffläggning och lyckades vinna båda gångerna. Numera spelas damhockeyslutspelet i bäst av fem vilket minskar risken för sådana "olyckor" och ökar sannolikheten för att landets bästa hockeylag också blir svenska mästare.
Apropos mästare. I höstas anordnades för första gången i historien ett världsmästerskap för klubblag där Luleå Hockey vann och är således dessutom regerande mästare.

En ganska fin resa för konkurshotade MSSK, eller vad säger du? Oberoende av ditt svar är jag tämligen säker på att spelarna i MSSK är mycket lyckliga över att de valde att komma till oss.

APAN
Lilla Bergsbyn, söder om Schtaan, hade på uterinkar spelat fram ett duktigt damhockeylag. 2002 gick Apan in och "tog över" laget. Damerna lyckades bättre och bättre men 2009 förklarade ApPea att de kostade för mycket och damlaget lades ned. Apan sparade därigenom 1 miljon, förklarade ApPea (och det är alltså motsvarande summa som alla vittnar om att Apan delade ut till en spelare Zachrisson "svart under bordet" som sign-on bonus.

ApPea påstår visserligen att "vi sa inte nej till damer, vi sa nej till Riksserien" men det är förstås bara skitsknack.

Vad säger du om den resan för Bergsbyn och hur tror du damhockeyspelarna hos Apan kände för det beslutet?

Det här var förstås en skam som Apan inte kunde skaka av sig. Kommunen och andra sponsorer tryckte på och Apan begravde allt genom att påstå att "vi utreder möjligheterna för framtida damhockey i Apan" och efter några års utredning kom utredningens förslag att "tillsätta en utredning för att utreda möjligheterna"...

Det är förstås så pinsamt att det liknar ingenting. Under tiden öste kommunen in >10 miljoner årligen på Apan och fick bl a släcka alla julgranar i schtaan för att ha råd med denna landets värsta kommunaldoping. Men damerna fick ingenting!

Efter nästa utredning kom Apan fram till att de kunde ta in damhockey "om kommunen byggde en helt ny ishall där de kunde placera damerna". Samtidigt förklarade Apan att "vi stöder den lokala damhockeyn" i Clemensnäs. Senare framgick det att "stödet bestod av ynkliga 50 tkr, dvs damerna fick 0,03% av Apans budget, herrarna 99,97%. Och Clemsnäs fick lägga end eftersom de inte ens kunde få ihop ett lag. Så mycket var det stödet värt.

Den kommunala sponsorn ledsnade på Apans kvinnofientliga uppförande och satte hårt mot hårt: antingen fixar ni detta, eller så drar vi in sponsringen. Sålunda utpressade gick Apan ut för knappt två år sedan och föklarade att "vi tar upp damhockey". ApPea förklarade att de "skulle börja från början och bygga upp grunden från blygden" dvs utveckla nya flickor som skulle bli hockeyspelare på sikt och tanken var förstås att laget skulle vara uselt inledningsvis men kanske efter många år bli slagkraftiga. Det skulle betyda att de under många år framöver bara skulle matchas inom 2-3 timmars reseavstånd och kosta så lite som möjligt.

Jag antar att APea höll på att skita på sig när laget redan första säsongen var ett kval mot Stocksund ifrån att kvalificera sig till SDHL. Tack-och-lov för ApPea spöade SDHL-bottenlaget Apan med tvåsiffrigt.

Ja, där har vi sammanfattat historiken kring Luleå Hockeys och Apans damhockey.

Vad tycker du om de båda klubbarnas insatser, Blister?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Bister visst är du från Piteå? Och ändå menar du mellan raderna att det var fel av Luleå att ta över det konkurshotade MSSK och i stället låta verksamheten upphöra, har jag uppfattat dig rätt?
Enl några förståsigpåare påstås det på Northpower att budet först gick till ditt AIK men det synar jag för vad jag hört var Piteå förbannade på att ditt AIK lade ner verksamheten och Luleå Hockey var den rätta vägen att gå.
Är det inte bara surt sa räven som lyser igenom dina och andra NP skribenter skriver om Luleås damlag, en satsning så lyckad och som givit och ger föreningen Luleå Hockey obetald cred i massor.

Man blir glad!
Kommentera