Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944604

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fin och nyanserad replik, Blister, och då är vi alla överens; speciellt med hänvisning till DansbandsWolfs eleganta och perfekta inpass som indikerar att Apan fick chansen men vägrade hjälpa MSSK, som sedan valde att kontakta Luleå.

Slående för övrigt att se hur Apan valt helt fel gång på gång, bara för att bli rasande på Luleå och snacka skit när vi valt rätt.

MSSK och damlaget ett exempel.

European Trophy / Champions Hockey League ett annat, där Apan erbjöds att som en av 25 toppklubbar i Europa gå in med ett par miljoner för att sponsra och stödja utvecklingen och satsningen.

Snål-Apan sa nej tack varpå Luleå tillfrågades, analyserade läget och sa ja tack. När det hela därpå lyckades och CHL etablerades samt under en fas på några få år organisatoriskt utvecklades från European Trophy-struktur till CHL-struktur med helt sportsliga kvalifikationer för deltagande, då gick SVT in och satsade på att bevaka Europamästerskapet och plockade in Mikael Renberg som expert att kommentera. Men när Mikael fick mikrofon, talade han inte om hockey och satsning utan om det som ApLasse instruerat honom om, när de satt i bastun i pite under sommaren: "Det måste bli ändring på CHL", dundrade Mikael; "Det kan ju inte vara tillåtet att Luleå Hockey, som delägare, är med och fattar beslut som påverkar Apan!"

Inte precis ett av Mikaels finaste tillfällen...

Lill-Nisse var beredd att gå till Apan, men Apan ville inte ha honom. Då gick han till Luleå där Bulan relativt snabbt släppte fram honom i SHL. Succén var given och Lill-Nisse draftades i första rundan till NHL.

"Köpeklubb!" ylade apmonstrum av olika slag! "Piteå har fostrat Lill-Nisse, Luleå har bara snott honom, köpgalningar!" vrålade den gravt avundsjuka Apan.
Kommentera