Luleå HF

88913 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1944893

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu bekräftar Ottawa att Anders Grizzly Nilly Nilsson tar spaden mot Winnipeg i matchen med nedsläpp om 1.5 timme!

Mycket bra!

ANders, du har varit på toppnivå senaste månaderna och nu får du din rättmätiga chans eftersom du i denna match tydligt får spaden utan några som helst andra skäl än att du varit så mycket bättre än Andy att du förtjänat den!

Winnipeg blir en mycket svår motståndare, inget tvivel om den saken.

Och det här blir en riktigt avgörande prövning för dig, Anders.

Lyckas du nu, öppnas dörren på glänt till en gyllene karriär!

Anders: ta chansen!
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy.jpg

+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ottawa Senators - Winnipeg Jets - nedsläpp om en halvtimme.

Jets tampas om andraplatsen, efter omöjliga Tampa, i hela NHL med Calgary så det är en formidabel motståndare det handlar om och laget är grymt segertippat ikväll.

Ottawa å sin sida intar en mindre hedrande klar bottenplats i hela NHL. Senaste 19 matcherna har Ottawa vunnit fem gånger - och varje gång med Anders vid spaden. För övrigt har de torskat precis allt.

Men jag tycker faktiskt inte att Ottawa är så skitkasst. Innan de hamnade i den här formidabla formgropen senaste 19 matcherna var de relativt hyggliga på ungefär NHL strax under mittennivå. Och försvaret har de matcher jag sett för det mesta gjort ett hyggligt jobb och arbetat för att inte ställa Anders inför omöjliga lägen. Dessutom är ytterligare en Luleåklippa - Christian Jaros - tillbaka efter skada och det blir kul att se honom också.

Vidare har vi en match i matchen eftersom Jets kommer att köra Laurent Brossoit i mål. När Anders spelade i Kaoslaget Oljan blev han ju inte speciellt rättvist utmanövrerad i kampen om spaden av Talbot, trots att Anders spelat bättre. Och till det hela hörde att Oljan hade en påläggskalv - denne Brossoit - som var j-t stöddig och som Oljan ansåg var en coming stormålvakt. Så de släppte Anders efter att ha behandlat honom rätt taskigt.

Brossoit fick 27 matcher på tre säsonger för Oljan och orkade sammanlagt inte upp i 90% så de sparkade honom till Winnpeg.

Oljan är som alla vet "döden för vakter" och har varit det i många år nu.

I starka laget Jets har det gått betydligt bättre för Brossoit. Han har haft 13 spadar och levererat mäktiga 94% dvs bäst i NHL av alla som haft ungefär lika många spadar i år.

Mot det Anders, som under senaste sju matcherna för Ottawa når >95% faktiskt!

OK. Jag inser fortfarande att det här bör bli en lätt - t o m en mycket lätt - seger för Winnipeg.

Men det är som att dra en lott med mycket liten vinstchans, men där vinsten är stor.

Skulle Anders mot alla odds få till ett bra resultat - då jäklar!
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy_0.jpg

Kommentera