115471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944920

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jävlars vad nära 5-1! Skott förbi Brossoit tar i stolpen och han har ingen aning var den är. Pääjärvi har bara att slå den in i ett 80% helt öppet mål, men en winnipegklubba slår bort Pääjärvis klubba.

Mer Ottawa nu, 10-10 i skott i andra, 15,44 spelat av andra.

3,5 min spelade och Jets trycker på, men Ottawa står emot.

Tyvärr blir det nu puckut och nytt PP för Winnipeg.

Jobba nu, Ottawa!

Interference-utvisning på Ottawa och Jets lirar PP sista minuten av andra men Ottawas box och Anders står emot.

Efter 2 perioder har vi skotten 33-24 för Winnipeg men målen 4-1 för Ottawa där Brossoit har 83,3% räddningar och Anders 97,0% räddningar.

Två mycket bra perioder av Ottawa och Anders och nu hoppas vi att de kan stå emot stora, tuffa och målfarliga Winnipeg Jets i tredje perioden - Jets näst bäst i ligan på tredje perioder, ryyyyyysa.

Jag har allvarligt talat svårt att förstå att Ottawa ligger klart sist i hela ligan. Visst, jag vet att de torskat utan helvitte senaste månaderna. Men jag tycker att laget är samspelt och lirar efter ett väldigt väl fungerande system där de försvarar sig starkt genom att inte väsentligen hålla motståndarna utanför centrum när de är i anfall, men Jets har lirat fram ett antal skott från halvdistans i slottet centralt - men dock som ANders sett och de skott han ser går sällan eller aldrig in. Ottawas anfallsspel bygger på kontringar och där är de snabba, aggressiva och skottvilliga.

Jag tycker absolut att de borde ligga betydligt högre i ligan och tror att de kommer att klättra rejält. Förutsatt att de spelar med en vakt som fungerar perfekt med utespelarna. Som idag :-)

Winnipeg inleder alltså tredje perioden med en minut PP så det gäller att stå emot denna minut till att börja med.