Luleå HF

89280 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1944965

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ivandrago: Javisst! Numera har ju NHL - som t o m efter att Salming visade vägen ansåg att vi bara levererade kycklingar - varit tvungen att acceptera att hundra svenskar platsar i NHL och att Heart of Hockey levererat några av de största stjärnorna.

Men det gäller utespelare. Fortfarande har de en väldigt knepig uppfattning om hur de hanterar målvakter och det är väldigt svårt för någon utifrån att ens få en chans att slå sig in. Visst vet de att det finns undantag, bäst visat av en av de allra största - Dominic Hasek - och finnarna har skaffat sig ett mycket bra namn som vakter numera. Någon tysk slog sig in, danske Andersen har kanonlyckats, enstaka ryssar och förvånansvärt få svenskar.

De första var ju Hardy Åström från Luleå och Göran Högosta, men därefter egentligen ingen förrän härlige Pelle Lindbergh gjorde succé innan han olyckligtvis körde ihjäl sig - inte ovanligt bland hockeyspelare, känns det som.

Tommy glipan Söderström lyckades ett tag. Salo höll en stark plats länge. Fasth var nära att etablera sig men blev skadad och tappade sedan.

Och så förstås the King of New York; Henke Lundqvist, 36 år. 847 NHL-matcher, 128 slutspelsmatcher om Stanley Cup. Magiskt!

Men nu på senaste åren finns det en hygglig chans för flera. Just nu är det ju Robin Lehner , 27 år (nu 250 NHL-matcher) vars karriär gått i topp efter ett fint utvecklande år tillsammans med nära kompisen Anders Nilsson i Buffalo och fr a efter att ha kommit ut ur öldrickargarderoben inför den här säsongen.

Linus Ullmark, 25 år (nu 50 NHL-matcher) gjorde starka insatser som yngre hos Buffalo och där tror man starkt på honom. Han inledde ju också denna säsong utomordentligt bra och länge för Buffalo, men har halkat tillbaka en del på senare tid.

Jacob Markström, 29 år har ju hela nio säsonger i Nordamerika (nu >200 NHL-matcher )och många har trott på honom men han har haft förvånande svårt att övertyga under längre tid. Nu har han ju i princip förstaspaden för Vancouver i snart två säsonger men samtidigt når han inte högre än i snitt 91% år efter år och eftersom NHL tycks ha den tvingande principen att identifiera en etta och sedan ge denne jäkligt bra betalt i ett mångårigt kontrakt där han kommer att ha spaden de allra flesta av alla matcher dvs 82 i NHL och eventuellt 30 till i Stanley Cup...då undrar jag om 91% räcker för att få ett sådant kontrakt? Hoppas att han lyckas nå högre nu under våren och få ett fint erbjudande.

Anders, 28 år har jämförelsevis "bara" 127 NHL-matcher men lirade förstås 60 matcher med resultatet närmare 94% räddningar i KHL ett år.
+1
Kommentera