Luleå HF

93893 inlägg · 866 ämnen

Inlägg #1945957


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Har lite svårt att förstå tanken på att det skulle finnas ett oförklarligt Aphat i Luleå trots att vi är nära konkurrenter. Jag och många med mig har i stället tidigare hållit Skellefteå AIK högt och hoppats på Apan alla år i kvalen och blev uppriktigt glada när klubben äntligen lyckades komma upp igen. Ser hellre fler lag från norra Sverige än från Sydbotten.

Det som verkligen vände på detta var brännvinsjournalisten Fehlmans ageranden. Fehlman uppfattades dessutom med rätta som en representant för Apan med hänvisning till hans nära samarbete där Apan och Fehlman i samverkan promoverade klubben, Fehlmans böcker m m och där information som Apan ville få ut kom ut genom Fehlman som då inte hänvisade till person hos Apan utan till anonyma källor "jag har genom journalistiskt arbete fått reda på att...". Vilka var Fehlman lierad med inom Apan? Det vet jag inte men allt talar förstås för att det var med Aplasse J och ApPea.

Fehlman satte i system att förfölja Luleå Hockey och allt som hade med Luleå att göra genom att dels med ljus och lykta leta efter skit och köra hitte-på om det behövdes, för att skandalisera Luleå.

Några exempel:

• Fehlman planterade gång efter annan artiklar i Folkbladet eller Sexpressen när han var där som lyfte fram hur eländiga Luleås supportrar var. Fanns där en fjäder så vred Fehlman upp det till en hel hönsgård. I många fall fanns liknande men betydligt värre exempel på hur Apfans uppfört sig, men det råblundade Fehlman för även när han blev upplyst om det.

• En lördagnatt vid 23-tiden hade han fått höra något rykte om lulesupportrar och ringde upp dåvarande sportchef Chrunack för kommentar. Chrunack vägrade med hänvisning att han var influensasjuk och hade 40°C feber. Men vad kan man säga om supportrar om de gör bla bla, envisades Fehlman. Är väl ärthjärnor, svarade Chrunack och la på luren. Nästa morgon möttes han av jätterubriker i Sexpressen "Chrunack om Luleå Fans: DE ÄR ÄRTHJÄRNOR!"

• Luleå Fans hade en liten banderoll högst upp på hemmastå, med texten "Frige Darwit!". Det handlade om den i Etiopien nu sedan >>10 år fängslade svenske journalist som utan rättegång satts i fängelse eftersom han skrivit fakta om därvarande militär. Varpå Fehlman skriver artiklar och krääääver att ishockeyförbundet straffar Luleå Hockey som tillåter politisk propaganda på läktaren, i strid mot reglementet. (inom parentes sagt skrev Fehlman inte ett skit om det faktum att Apklacken har svenskt rekord i supportrar avstängda från arenor efter heilande).

• Luleå ska spela mot Apan borta en kväll. Samma dag basunerar Fehlman i tidningen ut sin uppfattning om bortasupportrarna "STANNA HEMMA, IDIOTER!"
Den som läser artikeln ser att Fehlman syftar till samtliga Luleåsupportrar och anledning är den att han anser att vi skämmer ut oss nere i Schtaan och "bevis" för detta har han genom sina egna vinklade artiklar.

• Luleå vinner matchen, men på väg hem har ett antal personer (vågar vi gissa att de var apsupportrar, eldade av Fehlmans artikel?) lagt sig i bakhåll med stenbumlingar och bussen bliver överfallen; rutor krossas, folk skadas. Från bussen ringer en lulesupporter hem till Fehlman för att be honom komma till platsen och ta reda på vad som hänt för att skriva om det. Fehlman skriver inte ett skit. Däremot anmäler han supporterna och hävdar att denne - genom att ringa hem till Fehlman - inkräktat på dennes privatliv och därigenom varit ett hot mot Fehlmans fru och barn

• Och så har vi den beryktade rasistanklagelsen. Luleå i kvartsfinal mot Apan tar ledningen med 2-0 i matcher. Då drar Fehlman igång värsta drevet mot Osten. Fehlman påstår att "jag har genom journaliskt arbete identifierat ett antal oberoende vittnen som hört...". Så småningom visar det sig vara en hysterisk tant och farbror som suttit tillsammans på rad 12. Några andra vittnen finns inte förutom ett tjugotal personer som suttit i närheten och som INTE hört det som tanten och farbrorn fick för sig i den hysteriska stämning som rådde på läktaren under sudden death. Luleås utredning, hockeyförbundets utredning, åklagarnas polisutredning i Schtaan: alla kom till samma slutsats och det hela lades ned.

Men under kvartsfinalen fanns inte de fakta. Utan bara Fehlmans eldande i tidiningar och TV, förstås tacksamt utbasunerat över hela landets media och gärna mottaget av hockeymedia i Sthlm som jobbat som dårar under kvartsfinalen för att hetsa mot Luleå så att jurgårn vann (men de misslyckades:-)). Hela den där cirkusen tog förstås koncentration av Luleå som var bara minuter från 3-0 i matcher, men då vägde det över till Apans fördel och vi torskade.

Ja, det är bara ett urval. Men detta famösa förföljande och spridande av hat mot Luleå Hockey genomfört av en nyttig idiot i samarbete / maskopi med ledande företrädare för Apan...

Där är grunden för att jag - och tror jag många - bland oss tröttnade på Apan. Orsaken är knappast att sökas hos oss, utan hos Apan själv.
+2
Kommentera