Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1947227

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Yep. Frikortet signerat av swikegård och sanny, som snackar bort grova övergrepp av psykbrytet lindström med "He he, den jocke, den jocke..." och ger lärlingen order om att inte rapportera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sex matcher idag:
Färjestad BK - Linköping HC
Mora IK - Luleå HF
Djurgårdens IF - Örebro HK
Frölunda HC - Skellefteå AIK
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC
Timrå IK - Brynäs IF

Om i morgon:
IF Malmö Redhawks - Timrå IK

Det innebär att därefter har samtliga lag spelat 42 matcher! Änk-ligen får vi en balanserad tabell och det känns fint inför de tio avslutande omgångarna då lagen har att positionera sig för slutspel.

Och den tidigare så jämna tabellen har börjat splittras upp, eftersom Warulfven och Luleå gjort ett litet ryck och lagt sex poäng mellan sig och övriga 9 lag i slutspelsdelen av tabellen; dessa nio lag ligger lika nära varandra som tidigare, i stort sett, även om det blivit ett litet trepoängsavstånd mellan lag 3-7 och lag 8-11.

Vi repeterar och börjar nedifrån.

BOTTEN

Pungen 62p
Röglet 62p
Malmö 61p
Pölsan 60p

Lag med viss potential men inte säkert att de kan aspirera om högre platser längre. Pungen och Malmö har ju långsamt men ändå tappat lite fart och det saknas indikationer på att de kommer att bli starkare framöver, även om nu Malmö tog in en kanonförstärkning igår kväll.

Röglet och Pölsan har ju under perioden av säsongen varit ömsom rätt misslyckade, ömsom mycket lyckade.

Trots att Jocke imponerat med spaden för Pölsan har de att lida för en del spelare som inte fungerat och även om de har andra som gärna vill vara arga och kämpa, finns det lite risk för att de redan befinner sig på den plats där de kommer att hamna till slut och missa hela slutspelet.

Röglet lite mer som tyder på att de kan gå bra, men det blir nog snarast för att med Malmö och Pungen göra upp om plats 8-10.

Kan mycket väl bli så att dessa fyra lag får släppa kampen om platserna 7, och uppåt, om nu inte något lag uppifrån helt tappar stilen. Det skulle i så fall vara Apan förstås.

MELLAN

Djurgårn 68p
Frölunda 68p
HV-71 67p
Apan 65p
Läjkers 65p

Lag med viss kvalitet som har förmåga att blanda sig slutspelet och gå långt. Just nu mycket som talar för att dessa lag kommer att kunna försvara sig i kampen om en plats bland topp 6, med undantag för att ett av lagen måste ta sjundeplatsen och lira åttondel. Lag för lag skulle jag för ögonblicket tänka att

Djurgårn har jag trott på hela säsongen och visst har DIF styrkor som skulle kunna göra dem till mästare. Men de har drabbats av en j-a massa skador på tongivande spelare. Nu tankade de visserligen hem Garrison, tung förstärkning, men möjligen kanske Josefsson skadades igen?! Lite osäkert att tippa hur säsongen slutar och fortsätter för gårdarna men i detta nu får möjligheten för DIF att blanda sig i och till slut vinna hela skiten som mindre, om än inte helt utesluten. Dock tillräckligt starka för att enkelt bli kvar bland topp 6. Om de inte drabbas av fler skador.

Frölunda tycker jag är ett rätt anonymt lag även om de säsongen igenom legat bland topp 6 och oftast högt upp där. Det är klart att ett lag som haft råd att köpa in Lasch och Rakshani alltid är farliga och dessutom ganska stabilt med spelare rakt igenom även om de övriga är ganska mittemellan utan att sticka ut och imponera. Hyggligt hög nivå förstås och därför högt i SHL och Europamästare men räcker det för att ta strid om SM? Kanske, men jag skulle mer tro på Fulunda som ett lag som helt klart blir kvar bland topp 6 men inte säkert de når bortom semifinal, även om det finns chans/risk.

HV-71. Mycket svårtippade. För någon vecka sedan utnämnda till blivande mästare av en del media efter starka insatser men så följder HV upp sådant med rätt platt i andra matcher. Kan vara ett lag som tappar framöver, men troligen ett lag som försvarar en plats bland topp 6 och kanske t o m ett lag som får ihop det och blir riktigt starkt? Svårbedömda!

Apan. Också ett svårbedömt lag. Efter den misslyckade höstsäsongen kom de ju ut och plockade pinnar av topplagen som fan länge i januari. Under den tiden har jag inte just sett dem mycket men har intrycket av att det var Möller som drev på och fick andra med sig. Ändå vet jag inte... Luleå mötte ju Apan och torskade men allvarligt talat tycker jag att Luleå var skyhögt bättre än Apan, som var förvånande svaga. En del spetsar som ibland kan lyckas, men ett rätt obefintligt och taskigt fungerande lagspel. Efter den starka inledningen av vårsäsongen har det ju på senare tid gått tyngre och då har Apan tappat nästan hälften av pinnarna. Utifrån är det lätt att förstå att det är något - eller troligen rätt mycket - som inte fungerar på isen och inte heller i omklädningsrummet för Apan. Tror inte att de kan komma samman som ett lag utan snarare att det är möjligt att de ramlar ihop igen. Jag är säker på att eftersom laget är så felbyggt och har så många spelare som inte fungerar och andra som skulle kunna fungera i en bra omgivning men har svårt att få till nu; att Apan av de skälen inte har någon möjlighet att konkurrera som ett av de bästa lagen serien ut och sedan i slutspelet. Kvartsfinal som bäst. Med viss risk för Apan att de får ta Svarte-Petter dvs plats 7 och tvingas till åttondelsfinal. Och - om de tappar stilen igen - att de sjunker ännu lägre.

Läjkers. Ett lag som lurat i vassen under säsongen och man har länge väntat på att "nu kommer Läjkers" men de har inte riktigt fått till det, inte tillräckligt. Ändå är de nu strax under toppen och med tanke på att Sam hallam alltid får Läjkers att bli bäst när det behövs som mest och att de dessutom landade Versteegh tror jag att Läjkers kommer att samla sig framöver och för det första vara helt säkra för en plats bland topp 6 och jag skulle inte bli förvånad alls om de dessutom kan klättra högt i tabellen innan det är dags för slutspel. Om Läjkers får ihop det - och det kan de mycket väl få - är det inte omöjligt att de hämtar in de 9 poäng på 11 matcher de behöver för att nå Warulfven eller framförallt Luleå.

TOPPEN

Warulfven. Ja, vad säger man. Starkt lag redan när serien började och har sedan drabbats av en massa skador och fått spela med decimerat lag länge. Ändå har de imponerat allt mer och har nu inför avslutningen tagit ledningen. Lite av uppfattningen om hur bra Warulfven är, igen-kligen, har jag från matchen vi torskade med 1-0 nere i Karlstad i slutet av 2018. Luleå var väldigt starkt och spelade mycket bra. Men när Warulfven väl tagit ledningen styrde de enkelt bort oss från farligheter och det kändes som att de skulle ha kunnat göra det tio perioder till utan att vi lyckats måla. Till skillnad från t ex Apan har Warulfven ett alldeles utmärkt fungerande lag som alltid kommer att hålla en mycket hög grundnivå match efter match och om de nu fram emot slutet har tillräckligt bra spelare tillbaka för att stanna och inte blir av med fler... Ja, då talar det mesta för att Warulfven till att börja med vinner serien och därefter inte går att stoppa i slutspelet förrän som tidigast när de möter Läjkers; om nu Läjkrarna lyckats lyfta tillräckligt.

Luleå. Lite av en dark horse för mig. Just nu skulle jag kanske tippa att vi har chans att hänga på Ulfven i topp men vi riskerar också att tappa och hamnar vi med getingboet under kan det sluta lite hur som helst avseende plats 2-7.

För Luleå talar förstås att Bulan har fått ihop ett förbannat fint spelande lag som säsongen igenom hållit hög nivå och ofta kunnat prestera åtminstone perioder då vi med fart och lagspel helt kört över vilken motståndare som helst som bara fått försvara sig. Men har inte målen kommit har vi fått betala för andra perioder då vi blivit stillastående eller när vi lagt oss på "försvar" men - i stället för att försvara oss effektivt genom att jaga livet på motståndarna - i stället blivit stillastående och då blivit pinsamt straffade. Men med Bulan som boss bör det ju bli allt säkrare ju längre tiden går och i senaste matchen mot Malmö imponerade Luleå genom att köra Luleåhockey matchen igenom och inte fastna på hälarna alls under tre perioder.

Mot Luleå talar kanske att dels har vi fått leva med skador - värst av allt genom att ha tappat Cehlin - men också andra långdragna t ex försvann Farley (och Guter) länge och senast fick Isac kliva av och jag gissar han blir borta ett tag nu. Vidare att även om vi säsongen igenom och nu kanske å den positiva sidan har spelare i alla linor nästan som kan leverera mål, men å den negativa sidan inte har någon säker lina som nästan säkert kan komma att måla varje match. Väldigt många spelare som kan komma att bidra med produktionen framåt men samtidigt kan samtliga komma bort så pass att även om Luleå har ett klart spelövertag så får ingen in pucken.

Som sagt. När det gäller Luleå blir det att vänta och se. Och hoppas.
Kommentera