Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1948121

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi passar väl på att uppdatera tabellen medan den är så vacker. Nu återstår visserligen tre matcher innan alla lag spelat 42 matcher:
• Warulfven-Pungen - spelas nu och står 2-0 inne i andra
• HV-Röglet i morgon
• Malmö-Timrå i övermorgon

Warulfven lär ju passera oss senare i kväll och jag blir säkert påmind att uppdatera igen så det får man räkna med. Vi tappade en pinne vilket Ulfven knappast gör och därför tar de väl ledningen inte på målskillnad utan poäng t o m.

Men 2p för oss är 2 p och vi drar nog ifrån några av lagen under genom det. Typ Djurgårn, Apan och Läjkers som samtliga nollades.

Fulunda kröp dock en pinne närmare, HV gör väl detsamma i morgon.

Men nu nere på tio matcher kvar av serien och det blir jobbigare för lagen under att jaga ikapp när avstånden växer.

Apan i detta nu 11p bakom Luleå, snart 12p bakom Ulfven, 6 p bakom Fulunda etc. Och bara 3p ovan Röglet på plats 11:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: tänker osökt på kioskflickorna i schstan
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match i natt Winnipeg-Ottawa 01.00 svensk tid.

Och Anders fortsätter med spaden:-)

Coach Boucher intervjuades idag och förklarade att "Craig" tränar men är inte helt OK i ögat. Tillfrågas då om "Räknar du med att han kan medverka på måndag?" och svarar "Förhoppningsvis."

Det säger ju inte att Boucher bestämt att sätta in Craig men visst kan det bli så och kommer Anders ned <90% i natt tror jag vi kan räkna med det.

Det man hoppas är att Anders i natt lyckas leverera en ytterligare monsterinsats och därför får måndagsmatchen också. Men lätt blir det inte. Snarare talar det mesta för att Ottawa - 5p avhängda, sist i NHL - blir krossade av Jets som delar andraplatsen i ligan bakom överlägsna Tampa.

Men för en vecka sedan mötte Ottawa Jets hemma och vann då med 5-2 sedan Anders räddat 44/46 skott och utsetts till matchens bästa spelare. Och då var Ottawa mycket bra och kämpade stort för att inte tillåta Jets att ha lekstuga i skottet utan att bara tillåta skott som Anders tog, och han var i princip omöjlig att passera: ett tidigt målläge när Jets fick komma 2 mot 1 och Ottawabacken misslyckades att hindra pass, så Laine från kanten slog hårt pass cross där näste Jets direktpangade in målet, trots att Anders faktiskt hann vända och nästan tog skottet. Sedan kom Jets andra mål en slumppuck som hittade en lucka på skott utifrån med fyra spelare mellan puck och mål och den fanns ingen chans att se.

Man hoppas, men vet ju att blixten inte slår ned två gånger på smama ställe...trots att det är ett talesätt man kan ifrågasätta: att blixten slår ned på en punkt indikerar förstås att markhöjd och jordel är lämpliga just där och om ovädret på himlen är detsamma så...

...så vi hoppas att blixten slår ned igen. Kom igen Ottawa och kom igen Anders!
Kommentera