Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1948322

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag såg att Brynäskaptenen Blomqvist äntligen fick en avstängning för en av sina otaliga fula grejer. Inte en dag för tidigt. Hoppas att han lär sig av det men tvivlar tyvärr att det leder till en förändring
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så vill jag återigen hylla Johan Karlsson, huvudtränare för Apans U16.

Det var i seriefinalen i december mot MooDoo som två av Apans pojkar skämde ut sig med väldigt fula överfall utan annan anledning än att de förlorade matchen och de fula överfallen väckte avsky i hela hockey-Sverige.

Apans tränare höll med och förklarade att om inte förbundet skulle stänga av pojkarna 7-10 matcher skulle han själv göra det.

Vis av tidigare erfarenhet räknade jag med att det bara var en apsanning och att de strax skulle smyga in pojkarna när ingen märkte det.

Men jag fick fel. Nu har de spelat 8 matcher och de båda har inte återkommit. Den ene har dessutom försvunnit från Apans roster så gissningsvis blev han så sur över det rättmättiga straffet att han valde att lägga ned hockeyn. Och satsa på kampsport med pinnar i stället, antagligen. Något som psykbrytet jocke också borde överväga.

Men rätt ska vara rätt och jag erkänner att jag hade fel. Apans U16-tränare Johan Karlsson är en person att lita på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Ja, jag såg det och såg det som hände också. Tydligen hade han tidigare i matchen blivit illa behandlad, men det han gjorde - i ett annat läge - var att crosschecka en motståndare över halsen.

Jag tycker att det är en riktigt farligt grej, med risk att knäcka struphuvudet och både akut farligt och risk för kronisk illa skada. Nu fick han visst tre matcher men jag hade gärna sett klart längre. Kan de inte skaffa medicinsk kompetens i disciplinnämnden?

Nu har jag inte sett så många pölsamatcher men glömmer aldrig hans fula tackling på Emil Larsson, där Emil hade tur men med följden att Granström varit borta hela säsongen. Där kaptenen dessutom lyckades bli fria eftersom döda, döda swikegård och sanny starkt krävde det och jag kan faktiskt inte förklara det på annat sätt än att det "bara" drabbade Luleå.

Även när vi senare mött Pölsan har jag varit liiiite fundersam över hur denne kapten uppträtt. Och han är inte ensam. Bl a Danielsson har utdelat farligheter.

Jag har ju i åratal hyllat Pölsan för lagets tradition och förmåga att aldrig förlora.

Men det finns gränser.

När man inte drar sig för att allvarligt skada motståndare. Då har oviljan att förlora passerat acceptabel gräns och den bristen på respekt för motståndares hälsa får inte och ska inte accepteras.

Bra att han blev avstängd men det var för lite och ser helst att hans uppförande punktmarkeras i fortsättningen för jag tror att han behöver stängas av fler gånger och längre tid för att budskapet ska nå hem.
Kommentera