115715 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1948368

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, vi skrev samtidiga inlägg oberoende av varandra men drog naturligtvis jämförelsen med Apans förnedrande finalkollaps, i nivå med gårdagens första period mot Frölunda:-)

Dessutom adderade du målsiffror korrekt medan jag plussade fel, men nu har jag korrigerat med rätt siffror; dvs dina:-)

Sitter och jobbar och har matchen HV-Röglet på så jag kan kasta en blick på matchen då och då.

Röglet hade ledningen efter första perioden med 0-1, efter ett mål som matchzebrorna ville döma bort, men efter lång palaver med lärlingen godkändes målet överraskande.

Det som hände var att en HV-back bultade in en röglespelare på HV-vakten som därmed stördes när skottet kom. Jag tycker förstås att det självklart ska vara mål - backars jävla ofog att bulta in motståndarforwards på egen vakt kan och ska inte leda till fördel.

Men jag hade faktiskt väntat mig att lärlingen skulle döma bort målet och påstå att när forwarden åkt in rörde han på sig och "störde ytterligare".

Bra beslut alltså. Annars en lättdömd match och zebrorna skämde inte ut sig utan tog 0 utvisningar i första.

Men i paus har de tydligen känt sig kymiga att godkänna 0-1 så nu har de tagit tre rögleutvisningar men ingen på HV och den sista var extremt usel på så sätt att en HV ramlar av sig själv - jag tror inte att det var en filmning utan helt enKLet att han tappade balansen. Men zebrorna tog utvisning och det blev förstås riktigt pinsamt när repriserna snurrade och alla kunde se att HV-spelaren ramlade av sig själv.

HV lyckades kvittera - i PP förstås! - under andra och nu återstår en period.

Har igen-kligen inte så mycket medhåll åt något håll den här matchen förstås. Tipsen är ju att HV vinner men skulle röglarna ta det vore det kanske skojigare. Med tre poäng skulle Röglet lägga sig på samma pinnar som Apan. Med minst en pinne puttar Röglet ned Pungen till plats 11. HV närmar sig dessutom Luleå om de tar pinnar och efter matchen kommer de att vara 6-9 pinnar efter oss, beroende av hur de lyckas.

För övrigt gillar jag Röglet och hoppas att bottarna rålyckas förstås:-)