Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1948408

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
K70: Vilken härlig berättelse!

Uppifrån norr vill vi gärna tro att lag i sydbotten inte kan spela hockey, är plastiga och så vidare. Men Röglet är på en helt egen och imponerande nivå. När man tänker på hur många stjärnspelare som Röglet producerat över alla år blir man stum och undrar hur det kunnat ske. Samtidigt som man sett hur andra gång efter annan ryckt era spelare - det har Luleå också gjort - som fått större pengar och karriärer på annat håll - ibland i Sverige, ibland NHL.

Samtidigt har Röglet kämpat på och fyllt på med nya spelare och ibland har det räckt för Elitserien SHL, men ibland har Röglet åkt ur. Men det har inte spelat någon roll - Röglet har alltid kommit tillbaka.

Lite som en hockeyns Hammarby, beundrade och uppskattade över landet, ett lag som hör till den svenska eliten och ibland är med, som nu:-)

Att åka till Ängelholm och möta Röglet är aldrig en säker vinst: snarare tvärtom - i den täta och intensiva stämningen i det mäktiga hockeytemplet är det riktigt hockey och ibland vinner man, ibland förlorar man - men det är alltid på riktigt:-)

Extra härligt även för oss andra är nu när Malmö är uppe i högsta ligan samtidigt som Röglet med derbyn som just nu är landets mäktigaste! Och jag vågar gissa att de flesta utanför Skåne har en extra plats i hjärtat för laget med mindre pengar, från mindre plats men med mer historia:-)

Och nu har vi större band än någonsin med bottarna som vi trodde skulle söka svenskt medborgarskap och bli kvar i Luleå och Norrbotten för inte bara resten av sina karriärer utan också för sitt liv.

Men så blev det inte. Cam fick lägga av pga alltför många hjärnskakningar och det kändes som att förlora en familjemedlem. Och när sedan Chris - vår kapten - kom i bråk med Osten och valde att lämna var det än värre och supportrarna och för Luleås folk.

Och med det som bakgrund är man så glad när bottarna fått denna chans och lyckas så härligt i Röglet. Må det bli många, många år till!
Uppladdat:

450x300-images_59.jpegimages_59.jpeg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ottawa in the windy city, för match mot Chicago i morgon.

på ottawa twitter intervjuas Craig som säger att ögat är bättre så han ska snacka med läkaren om det är ok för han vill stå i morgon och spelar då sin 600e match.

boucher intervjuas också och på fråga om craig ska stå säger han ja om craig säger att läkaren säger ok. "i want him to play, he wants to play" "so it's up to him?+ yes"

grejen är att filip redan skickats tillbaka till ahl så de har redan ok från medicinskt håll förstås.

blir inte riktigt klok på craig. han intervjuas 4 min och klämmer in minst 50 "you know", jag vet inte om han brukar låta så? för mig låter det som att han är osäker eller inte sanningsenlig.

knepigt.

vi har anders med 94-95% i snitt och ottawas sex vinster på sistone.

vi har craig som senasre snart två åren legat på 90% och inte har en vinst senaste två månaderna,

vem skulle du ge spaden?

ja vi får se i morgon. nhl är nhl och när det gäller vakter har man lärt sig att man aldrig kan gissa hur de tänker. även om man i efterhand vanligen får facit att de tänkt fel,,,degersig.
Kommentera