Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959040

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Axle San: Känns spontant onödigt att anklaga honom personligen
Om du inte gillar det han skriver, får du helt enkelt kritisera hans texter

Personligen gillar jag skarpt hans alster, om alla medias ”experter” hade sådan faktakoll skulle jag bli glad
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso:
Ja en av de vettigare om inte den vettigaste, visst går han fram onödigt hårt i kommentatorsfälten ibland men generellt ändå bra nivå och en får bara vad de förtjänar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Femte och avgörande match i allsvenska finalen ikväll, mellan Riktiga AIK och Oskars, på Hovet, säkerligen framför en stor klack av sparkbollssupportrar som passar på att öva klacksamspelet nu inför sparkbollssäsongen.

Gnaget har ju varit väldigt segertippade i denna final, men Oskars har överraskat och var nära att vinna hela skiten hemma senast. Men ska nu spela avgörande borta. Det har varit rätt många synpunkter på zebrainsatserna i denna final. En viktiga AIK-spelare fick matchstraff efter en liten forchecking i ryggen, men för övrigt har zebror också tillåt rätt fysiskt för att inte säga fult spel av Gnaget.

I vilket fall lär det bli en j-a drabbning idag och den punktmarkeras säkert av Timrå som får möta vinnaren om en plats i nästa års CHL och därmed en ekonomisk ersättning från SeMer som blir enormt mycket högre.

Lite intressant att se vilka zebror som får ta denna match? De har ju fått ta emot rätt duktigt med kritik för sina insatser. Jag gissar att en av zebrorna blir den där nissen som igår i Karlskoga visade upp kreativa talanger genom att döma bort mål för icing, som inträffat mycket långt innan målet.
Uppladdat:

450x300-e.jpege.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Man kan ta ett annat exempel när en veritabel aprunkare som buffeodin, boss på Hockeysverige skriver om viktiga spelare för slutspelet:

"Det går å ena sidan att beklaga sig över att Skellefteå inte lyckats få till mer av en generationsväxling, men det går å andra sidan att hävda att Joakim Lindström fortfarande är så pass bra att det är skit samma. Nu är Lindström inte bara en spelare bra nog för att avgöra en slutspelsserie på mer eller mindre egen hand. Han är dessutom en spelare som har förmågan att skapa känslor med ett spel på och ibland över gränsen till det tillåtna. Djurgårdsfansen kommer garanterat bli förbannade över ”vilken ful spelare Lindström är” mer än en gång under den stundande kvartsfinalserien."

Så låter det när man inte hängt med på många år och har noll koll på fakta men bara "tycker".

För fem år sedan vann Pär Arlbrandt poängligan i elitserien SHL men Pungen som Arlbrandt lirade för åkte ut tidigare i slutspelet vars poängliga vanns av lindström och möller strax före fyra andra apor.

Inte så superimponerande när man vet att lindström-möller hade tjingpax på varje bra läge t ex PP för Apan.

Men sedan finns han inte. Följande två år försökte han bli internationell stjärna i NHL, AHL, KHL men misslyckades kapitalt som han alltid gjort internationellt. Han fick sparken från klubb efter klubb, blev till slut placerad på läktaren ofta och fick inte spela.

Sedan kom han till Apan igen och har sedan dess haft tjingpax på alla bra chanser "som vanligt" dvs släpps fram när det blir PP och så vidare.

För två år sedan visade han att han var "bra nog för att avgöra en slutspelsserie på mer eller mindre egen hand." genom att åka ut direkt i kvarten mot Fulunda, sedan lindström lyckats producera 2 av Apans 14 mål trots alla chanser han fått när han konsekvent släpps ut så snart det blir PP.

För ett år sedan fick han spela hela 12 matcher i slutspelet och gjorde själv imponerande 3 av Apans 42 mål i slutspelet. Trots att han som vanligt har tjingpax på alla PP etc. Snacka om att avgöra allt på egen hand, denne lindström.

Kollar man igenom senaste fyra åren slutspel hittar man ingen lindström bland de 20 översta i poängligan, alltså.

Men visst, han avgör slutspelsserier mer eller mindre på egen hand. Säkert. Du har nog råkoll på det, aprunkare buffeodin.

Han kan vidare "skapa känslor med ett spel på och ibland över gränsen till det tillåtna" menar buffeodin och har det med som motivering varför denne lindström "kryddar slutspelet".

Nja, jag vet inte. Lindström är ju ingen tuff och fysisk spelare. Det han pysslar som är över gränsen följer nästan alltid samma mönster. Han åker förbi någon motspelare som tittar åt annat håll där pucken befinner sig och är inte beredd att försvara sig mot eventuellt angrepp från lindström. Då tar lindström chansen och smäller till den försvarlöse i ansiktet med klubban och fäller denne till isen. Sedan skrinnar lindström in bakom ett gäng apor som har till uppgift att försvara honom, om någon motstpelare blivit sur och vill "snacka" med lindström.

Och det är nästan alltid på det viset som lindström "kryddar". Jag kommer bara ihåg tre andra situationer: a) då han drog ett pungslag bakifrån på Tedenby med klubban b) då han tog halsgrpp bakifrån på Klasen och slängde honom i isen c) då han som tredje spelade kastade sig bakifrån upp på en lulespelare mot sargen för att orsaka hjärnskada som hämnd för att Emil Larsson utdelat en korrekt tackling på primadonnan Holloway.

• avgöra slutspelsserier?
• krydda slutspel?

För mig är lindström någon som i stort sett är osynlig på isen men tar plats som andra skulle ha skött bättre. Han får massor av chanser men bränner nästan allt och lyckas bara väldigt sällan panga in en puck. Men däremot lyckas han klappa klubban i ansiktet på oförberedda, det fega psykbrytet.

Jag tror att psykbrytet är på väg ut snart och där gör han sällskap med en annan "spelare" som skämt ut Apan i åratal. Tyvärr blir vi inte riktigt kvitt dessa två fulspelare då Apan tydligen beslutat att använda två efterapningar av dessa apor som symbol för hela Apklubben...
Kommentera