115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959198

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Gnaget startar tufft och fysiskt men Oskar har bättre samspel. Första perioden domineras av Gnaget som genom hög tuff checking fiskar fram två handfull chanser från nära håll i slottet. Men i Oskars mål finns luleutbildad vak - Rifalk - som tar allt!

I andra perioden tar Oskar för sig betydligt mer och pangar först in 0-1, genom Engsunds lillebrorsa, och sedan 0-2 efter drygt halva perioden. Vilket retar upp Gnaget som inte så smart tar tre utvisningar på drygt fyra minuter, men de lyckas dock hindra fler baklängesmål.

0-2 till oskarna som har "halva inne" inför tredje perioden.

Just nu lutar det mot
• Oskars -> Timrå
• Gnaget -> Trottoarkanten -> Morsan
för att nå nästa års SHL.

AIK ramlar snabbt och får två PP rean första minuterna av tredje.

Första boxen helt perfekt och Gnaget får inget. Andra PP kommer Gnaget på bättre men Luleåutbildade Isak Panzare går ned och täcker skott som studar ur zon och då sticker två oskare snabbt medan gnagarna mer uppträder som primadonnor "den kan väl någon annan åka på" varpå en oskare blir fri strax framför vakten men i stället för att styra som alla andra skulle ha gjort drar han vakten och lyfter in en backhand i krysset - det var bara en handflata öppet i målet.

Otroligt snyggt. Och andra målet Oskarna gör i boxplay idag:-) Avslutningsvis pangar den in 4-0 i öppen kasse, medan Gnaget får in en styrning som går i bana över Rifalk till 4-1 men då är matchen i stort sett över och hälften av publiken har redan gått hem...

Välkommen till kval om plats i SHL, Oskar.

Just nu är både Timrå och Oskar utanför högsta serien men möts i en serie där Timrå har en eventuell sjunde match hemma.

Tidigare trodde jag att Timrå rätt säkert - med SHL-tempo - skulle försvara sin plats i SHL. Men nu är jag inte lika säker. Inte säker alls. Oskar spelar ett imponerande starkt lagspel, speciellt försvarsspel och box, kombinerat med riktigt giftiga kontringar.

Och så har Oskars Christoffer Rifalk med spaden :-)