Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960702

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och där tog Olle rollen som Växjödödare :-)
2-0 i matcher till Luleå, känns fint men långt ifrån avgjort.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Helt slut... Firma Kovacs-Olle - de båda vi pratade om, slår till igen och Läjkers är besegrat på hemmais!

Nu måste Läjkers vinna 4 av 5 matcher inklusive minst 2 i Delfinen.

Sanny intervjuar sin polare från grundskolaklassen i Huddinge - Samhall-am - och denne förklarar att han har bara legat under med 0-2 i matcher en gång i slutspel och då vann han med 4-2.

Jaja.

Det här var sannerligen en sådan match som det lag, som mest vill vinna, vinner. Det blev lite väl många mål. Jag tycker sammantaget att Läjkers offensiv inte heller idag lyckades bli så bra som den borde - Luleå stängde rätt bra ned deras spetslina och andra Läjklinor var starkare - men de mål som Läjkers fick förtjänade de inte speciellt. Något kanske, möjligen två, men fyra mål var alldeles för mycket betalt efter vad de åstadkom.

Ändå hade de vunnit matchen, var man säker på, när de fick 4-3 men Luleå kom igen en gång till. Mycket överraskande och fantstiskt glädjande. Och så börjar övertiden och det är bara Läjkers. Luleå har inget, förrän man har något, och då smäller det direkt!

Alla segrar byggs bakifrån genom att starkt försvar och det har Luleå. Idag nästan felfritt, men däremot kändes det som att flera av Läjkmålen var sådana som Lassi konsekvent tagit.

Dock räcker det inte med endast ett starkt försvar utan vi måste ha ett attackspel också och vi måsste ha spelare som kan växa i slutspel och sätta de lägen vi får.

Nu har Kovacs växt fram och den här våren spelar han sin överlägset bästa hockey i Luleå. Och Emil - som efter fjolårets formidabla genombrott varit mer anonym under årets seriespel kliver fram när slutspelet börjar och är ljuvligt perfekt. Och visst har vi fler som t ex Olle och Connolly m fl som också kan leverera och kan växa under sluspelet.

Det härliga är att Bulan fått fram fyra linor som alla kan delta på ett utmätkt sett i forchecking och i försvaret , men som också är snabba och åker ifrån långsamma försvar, är starka efter sargerna och kan utmana motståndare. Och det finns sådana som är beredda att kliva fram och avgöra. Som Kovacs och Emil och Olle och inte minst Einars avgörande och snygga målet senast i Delfinen.

Nej, jag hade gissat att vi skulle få det mycket svårare mot läjkrarna än så här men helt klart är deras backar stora och starka - men långsamma.

Men även om vi leder med 2-0 i matcher kan det snabbt vända. Idag var det synnerligen nära att Läjkers kvitterade till 1-1 i matcher och det kommer att fortsätta vara jämnt och ovisst varenda match och bara hoppas att Luleå och Bulanhockeyn fortsätter så här imponerande. 2-0 i matcher är mycket härligare än det 1-1 som var så nära och tacksam över det håller vi tummarna.

Nu går nästa match i Delfinen. Inför förra matchen menade Shunnimin att han blev bara bättre a striden mot hemmaklacken i Delfinen och snacket, men sanningen är den att han inte lyckades alls då utan var tämligen osynlig.

Bara att räkna ned nu - om två dagar fortsätter det!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Skönt! Det enda som oroar lite just nu...

1) Farley?

2) Känslan var att Växjö vann många tekningar i viktiga lägen.

3) Jalvanti och Sondell dåliga nerver i slutspel? Tycker dom båda känts osäkra.
Kommentera