Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1961170

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack! Läste att ni spelade ut HV idag men det krånglade in några mål.

Såg att ni ställt "sållet" i målet och han lyckades nästan nå 87% räddningar. In med Werner nu så ordnar det sig. Era starka och storstilade vändningar i höstas visar vad ni kan när ni vill och efter den starka våren vet vi att det finns mer att hämta. Tuffa, jämna, ovissa matchserier är bara bränsle för Warulfven.

Visst grejar ni det här!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och förutom att diskutera känslor; vad kan man säga om matchen?

Jag tycker att det var Luleås bästa match detta slutspel.

Läjkers visade snabbt att de var beredd på kamp idag. Inledningsvis crossas Kovacs i ryggen, han svarar med samma mynt och inom få sekunder dyker det upp FYRA LÄJKRAR, SOM OMRINGAR KOVACS, OCH SLAGEN MOT HONOM HAGLAR.

Kovacs håller sig lugn, åker därifrån. Zebrorna tar dubbelutvisning (!) och det visade tydligt vad zebrorna fortsatte med under matchen: försöka att inte lägga sig i, försöka att inte påverka. Det var dock tvungna att ibland ge Luleå PP och då målade vi! Vilket innebar att Läjkers inte kunde fulspela för då small det:-)

Läjkrarna startade matchen med Rock and Roll-hockey med den uttalade förhoppningen att få och utnyttja lägen och sätta mål. Det blev lite fart i vår zon inledningsvis men så småningom fick Luleå kontroll på det och sedan var det en bestämd matchbild som stod sig tiden ut:
• Läjkers anfall kom ingen vart mot Luleås försvar
• Läjkers försvar hann inte med Luleås anfall

Så här har det väsentligen sett ut i tre matcher nu, även om det blev mest tydligt ikväll. Tuffa och jämna matcher men i grund och botten har Bulanhockeyn ägt Samhall AM-hockeyn; och ägt den rejält!

Läjlkrarnas anfall blev till slut väsentligen bara invispningar framför mål i hopp om att en läjk ska styra in pucken och något annat hade de överhuvudtaget inte. Luleås försvar låste fast läjkrarna vid sarg med rygg mot isen och tog pucken av dem. Sedan passade vi snyggt vidare och gick till angrepp, men gav läjkers allt i syfte att pressa oss lobbade vi bara eller spelade sarg-ut- Kliniskt, elegant, vackert, försvarsspel när det är som bäst.

Våra anfall domineras av snabba spelare och Läjkers stora tunga backar som vii spela fysiskt hänger helt enkelt inte med. Det ger oss betydligt bättre chanser och härligt nog har våra spelare lyft sig och när de får chans, sitter oftast målen.

Vad ska Läjkers göra till nästa match?

Spela fulare, tuffare, skrämma Luleå?

Ja, idag såg vi vad som händer om de ger oss PP.

Anfallen ska bli skickligare?

Ja, hur då? Luleå har ju järngrepp i egen zon och det är näst intill omöjligt för läjkrarna att hitta några vettiga öppningar.

Försvaret ska bli bättre?

Hur då? Ska 100 kg-klumparna plötsligt få upp farten och hinna i kapp Luleås snabba forwards?

Nej, just nu ser det faktiskt bra ut. Riktigt bra ut.

Och att det gör det innebär inte bara att spelare för spelare gör sitt bästa men också att Bulan satt en tydlig plan och styrt in spelarna på den under mer än ett år nu. Det innebär att lagspelet är helt enkelt perfekt och det är så mycket viktigare än att betala dyrt för enstaka spetsspelare.

Men inom 48 timmar lovar jag att förklara att det går åt helvete och att allt talar för att Läjkers nu tar fyra vinster på sex dagar. Lita på det!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det här är en bild på Växjös näringslivsprofil Anders Öman, som varit VD för Läjkers i flera år dock inte nu. Han har också varit en tung sponsor för läjkrarna.

Han har förstås gjort en fin insats. Trots att de sitter med pappersklappor på läktarna.

Men under andra perioden idag - när Luleå sätter 3-0 och Öman förstår att spelet är förlorat - twittrar han följande om Luleåklacken:

"Det Luleås klack skriker är fan i mig en skam för idrotten. Så fruktansvärt låg nivå och det visar på ett lag med stöd av fullständiga idioter. Vet att jag nu kommer bli påhoppad av Luleåfans, men det är det värt. Slödder och dåliga vinnare behöver inte hyllas. Idioter".

Samhall AM höll dock inte med om Ömannens påstående utan tyckte att klacken skött sig OK; han hade hört mycket värrerunt om i landet.

Alla vi som begriper hockey inser ju att det är Bulans hockey som ägt Samhall AM-hockeyn i tre matcher. Inte klacken. Men när en ledande företrädare kollapsar mentalt på det viset gör det oss starkare och Läjkers svagare.

Man tackar för hjälpen.

Anders Öman är faktiskt från Piteå, men flyttade till Växjö som sexåring.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Grattis till ännu en fin seger! En till och det börjar bli riktigt spännande. Eftersom mitt Brynäs inte får vara med och leka efter en tung säsong så hejar jag utan tvekan på Luleå i slutspelet.

För Brynäs har det nästan alltid varit så att tar man sig väl förbi kvarten så slår Brynäsandan till med full kraft och man tar sig hela vägen till seger i sista matchen.

Kan det vara så att Emil Larsson och även Bulan tagit med sig lite av den beryktade Brynäsandan och gjort om den till Luleåanda så kan det bli en mycket trevlig vår för er del ;D Jag är grymt imponerad av det jag sett av Luleå hittills och saknaden av Bulan i Brynäs blir bara större. Men jag önskar både Bulan och Emil, och därmed Luleå, all framgång så kör hårt nu och lycka till!! :D
Kommentera