Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1963221

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Underbar nedräkning! Hoppas att du får fortsätta räkna länge till:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Dagen efter kvällen före. Fortfarande svårt att förstå att vi är klara för semifinal nu. Tur att vi har en vecka på oss att smälta detta, innan det är dags för semifinaler, så man kommer dit nollställd och fin.

Hoppas nu att Olle tillfrisknar nu under veckan och kan delta utan problem framöver. Så bra som han varit och så bra som hans lina med Kovacs och Fabbe fungerat är det ett vapen vi inte kan vara utan.

När det gäller Foppa tror jag inte han kommer tillbaka, tyvärr, utan att axelledkapseln kommer att behöva längre tid för att läka för att inte riskera svårare skada.

Så, vad har vi nu?

Warulfven-HV 3-2
Luleå-Läjkers 4-1
Fulunda-Malmö 3-1
Djurgårn-Apan 3-1

Och i semifinalerna kommer högst placerade lag från serien att möta lägst placerade. Och lagens serieplacering var alltså

1. Warulfven
2. Luleå
3. Fulunda
4. Djurgårn
5. Apan
6. Malmö
8. HV

Vilket innebär att det nästan säkert blir
Warulfven-Djurgårn
Luleå-Fulunda

OK, teoretiskt kan Luleå också få HV, Apan eller Djurgårn i semi, men vinner Warulfven och Fulunda sina kvartar är det klart att vi får Fulunda. Så bara att ställa in oss på att det blir Fulunda igen.

Vad kan vi säga om det?

Ja, till att börja med har vi namnet Fulunda eftersom de i möten med oss under säsongen vanligen lämnat oss med en spelare hjärnskakad och efter en match t o m två spelare hjärnskakade! Och signalerna från kvartsfinalsmatcherna mot Malmö visar att Fulunda fortsätter på samma sätt. Och på presskonferenserna sitter Rogern och upprepar "jag såg inget".

Men det är inte bara i år.

2009 mötte vi Fulunda i kvartsfinal och den eländige coachen Dahlén satte två fulundaungdomar att stoppa Limpan Omark med vilka vapen som helst. Några exempel.

Fulundaskiten står och pratar med Limpan efter avblåsning och plötsligt crosscheckar han Limpan i ansiktet. Limpan blir fälld till isen, får släpa sig till båset med blodigt ansikte. Alla zebror "missar" det inträffade. Ingen utvisning. Dahlén njuter.

Limpan överfallen och fälld till isen, samtidigt som det är fullt slagsmål på andra håll. Då tar den andra Fulundaskiten sats från halva planen, accelererar och kör med skridskorna före på den liggande Omark och träffar honom i axeln och skadar honom. Bara någon centimeter vid sidan så skulle det ha blivit den oskyddade halsen. Alla zebror "missar" det inträffade. Ingen utvisning. Dahlén njuter.

Slutligen match i Scandal-i-analium. 15 minuter spelade av första perioden, 0-0. Fulunda i anfall och full batalj i Luleås zon och Luleåbacken Obsut utdelar två vanliga crosscheckingar, liksom alla andra i omgivningen. Och plötsligt får herr höjdhoppare Sjöberg den strålande idén att besluta om TVÅ utvisningar på Obsut, som utvisas 2+2 minuter. Och under den tiden går Fulunda från 0-0 till 3-0 på 2.45 medan Obsut sitter fortsatt utvisad? Samtliga zebror och linjemän förklarar att Obsut ska släppas in, men höjdhopparen vägrar lyssna på det och eldas på av det av Fulunda avlönade sekretariatet (klockan glappar festårru-typen alltså) varpå Obsut får sitta kvar. I efterhand är allt glasklart och hela hockey-Sverige och media kräver omspel. Men förbundet utser en grupp som snabbeslutar att visst, så borde det bli, men det hinner vi inte med...

Kvartsfinal mot Fulunda igen. Luleå har ledningen med 3-1 i matcher:
• Fulunda vinner match 5 med 3-2 på sudden death
• Fulunda vinner match 6 med 0-1 på sudden death
• Fulunda vinner match 7 med 3-2 (plus 4-2 i tom kasse med 17 sek kvar av match).
Det låter som en imponerande upphämtning, men den har en bakgrund. Luleå leddes av twinsen Abbott som har i toppform, men Fulunda tog bort dessa två:
• En Fulundaback kommer som fjärde person in i en situation där han medvetet kastar sig upp och siktar in stenhårt axelskydd som en murbräcka i ansiktet på Cam, vars näsa knäcks, han blöder från massor av sår i ansiktet och Fulundabacken frikänns från allt sedan Sanny fått hela hockey-Sverige att vika ned sig då han förklarat "detta måste vara OK, annars kan vi lägga ned hockeyn".
• Chris Abbott står placerad på isen, rör sig inte men är beredd att bli pååkt av en Fulundait. I sista sekunden kastar sig Fulundaiten åt sidan för att undvika kollision men kör på Abbottens ena ben varåpå Abbotten matchstraffas och DIFiplinnämndavstängs för "knätackling".
• Ett helt sjukt beslut och Osten överklagar det hela till Riksidrottsnämnden som helt friar Abbott. En timme före match får de beslut av RIN att Difiplinnämndens beslut är stoppat och Abbotten kastas in men är helt oförberedd och helt under isen och gör sin sämsta (och sista) match i Luleåtröjan någonsin.

Ja, behöver man fortsätta. Det finns ju så mycket mer och ett nyligt exempel är Fulunda-Luleå 26 dec då Rosselli-Olsen överfaller Luleås Guter som står vid sarg. Fulundaspelaren undviker att träffa kropp genom att med lyfta armar och klubba kasta sig uppåt och smälla in direkt i ansiktet på Guter vars huvud krossas mot plexit. Guter blir borta sex veckor med hjärnskakning efter det fula överfallet. Zebrorna ger honom TVÅ MINUTER och efter match förklarar de att "OK, nu har vi sett att Guters huvud går i plexit men "kanske han i det ögonblicket ville luta huvudet mot plexit?" Siuationsrummet anmäler och Disciplinnämnden stänger av Rosselli-Olsen.

Man kan sammanfatta det så här.

Det har under åren fattats ett stort antal synnerligen underliga beslut i Scandal-i-analium och av någon oförklarlig anledning alltid till Fulundas fördel.

Faktum är att det finns ingen annan arena i hela Sverige där så extremt hemmadömeri förekommit som just i Scandal-i-Analium.

Skandal... är bara förnamnet.

Möter vi Fulunda är det krig.
Kommentera