Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1966952

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: ja. Luleås spel fungerade under första perioden och en bit in i andra och då hade vi en del lägen där vi skulle behövt mål.

Sedan känns det som att Fulunda lättade på handbromsen och började spela anfallshockey.

En väsentligen del i scenförändringen visades av att Fulunda började vinna nästan alla sargkamper, med följd att de tog puck av oss i deras zon och gick framåt - samtidigt som de behöll puck i vår zon och fortsatte långa anfall.

Luleås nära markeringar i försvar blev inte längre effektiva nog och vi snarare krympte. Och vad värre var, var att när vi väl tog kontroll över pucken lyckades Fulundas snabba check i kombination med alltför få Luleåspelare rörde sig tillräckligt för att få bra pass, varpå det bara landade i att dumpa ut pucken och Fulunda kunde bekvämt börja om och skölja över oss igen.

Så där såg det delvis ut i andra, även om Luleå då fortfarande hade motspel. I tredje gick Fulunda helt över till att bara döda match vilket fungerade utmärkt till fem minuter kvar då de släppte fram oss och två magiska mål kom till kvittering och sudd.

Men väl i sudd var det bara ett lag på isen. Långt till båsen för byten och det tappade Luleå mest av eftersom pucken i stort sett var i vår zon.

Att vinstmålet kom till 3-4 var ingen överraskning alls.

När det gäller zebrorna fanns det förvisso många tillfällen då de kunde ha visat ut fulundor, färre då de kunde visat ut Luleåspelare, men sammantaget höll de en hyggligt hög nivå och lät lagen avgöra och det får man tacka för.

Så, vad ska man tro om fortsättningen? I detta nu, sedan Fulunda tagit över hemmafördelen, och efter det spel vi såg i matchen, känns det inte som att Luleå kommer att ha någon chans att vinna denna semifinal.

Om vi ska ha chans måste det bli ett lyft på alla spelare och man måste också ge så mycket att man inte torskar man-mot-man-situationer hela tiden.

Kan vi lyckas med det?

Det vet jag inte. Just nu känns det inte så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fruktansvärt klen insats av Luleå. En av de sämsta i år skulle jag säga. Att vi ändå fick Sudden lovar trots allt gott inför kommande matcher. Jag vet inte om Bulan kört för hårt med spelarna under uppehållet eller vad det beror på men vi såg totalt orkeslösa ut efter första perren. Kraftigt underbetyg att bli utspelade på hemmaplan i 3 av 4 perioder. Sedan tycker jag inte du bör berömma domarna då Frölundas första mål var riktigt regelvidrigt och underbetyg av domarna att inte kontrollera det trots att både Lassi och Luleåspelarna på isen protesterade.
Det är ytterst tveksamma domarsituationer i samtliga slutspeltsmatcher som påverkar matchresultatet kraftigt.
Det är knappt så att man orkar vara ilsk på dem längre då det börjar kännas som att sparka på den där sinnesslöa tjockisen (Yoda eller Barbro) på backen som redan blivit sparkad på så mycket. De gör väl sitt bästa men de är fruktansvärt dåliga på sitt jobb.
Nya tag på tisdag för SHL:s bästa bortalag. Trots mitt negativa inlägg så har jag långt ifrån gett upp men matchen ikväll gav vi, och domarna, trots allt bort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med dig i allt broder.

Känns spontant lite fat and happy, vi har infriat målsättningen med minst semi och det var ett tag sedan så en viss mättnad tror jag har infunnit sig.
Det räcker med att slappna av någon % för att torska mot en hungrigare motståndare som troligtvis har minst final som målbild.

Nåja nu skall vi inte kasta alla yxor i sjön det står bara 0-1 i bäst av 7 men som det spontant känns just nu är jag nöjd om vi vinner en match och får till 3 hemmamatcher i denna semi.
Hur som bättre åka i semi än i kvart eller helt missa slutspel.....
Kommentera