Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1966958

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fruktansvärt klen insats av Luleå. En av de sämsta i år skulle jag säga. Att vi ändå fick Sudden lovar trots allt gott inför kommande matcher. Jag vet inte om Bulan kört för hårt med spelarna under uppehållet eller vad det beror på men vi såg totalt orkeslösa ut efter första perren. Kraftigt underbetyg att bli utspelade på hemmaplan i 3 av 4 perioder. Sedan tycker jag inte du bör berömma domarna då Frölundas första mål var riktigt regelvidrigt och underbetyg av domarna att inte kontrollera det trots att både Lassi och Luleåspelarna på isen protesterade.
Det är ytterst tveksamma domarsituationer i samtliga slutspeltsmatcher som påverkar matchresultatet kraftigt.
Det är knappt så att man orkar vara ilsk på dem längre då det börjar kännas som att sparka på den där sinnesslöa tjockisen (Yoda eller Barbro) på backen som redan blivit sparkad på så mycket. De gör väl sitt bästa men de är fruktansvärt dåliga på sitt jobb.
Nya tag på tisdag för SHL:s bästa bortalag. Trots mitt negativa inlägg så har jag långt ifrån gett upp men matchen ikväll gav vi, och domarna, trots allt bort.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jo, när det gäller första målet är det självklart felaktigt och ska underkännas. Efter sena dagarnas diskussion om pååkning på plock UTANFÖR målområdet är ju denna situation - där fulundan åker en halv meter in i målomårdet och åker på Lassi - fullständigt självklar för bortdömning.

Men jag såg den inte då och zebrorna såg den inte då och jag noterade inte att Luleå protesterade; i sexpressen (opålitlig förstås) anges att Lassi och spelarna inte protesterade och Bulans protest kom väl först efter paus?

Är du säker på att Lassi och spelarna protesterade hos zebran? I så fall borde de förstås ha beslutat om att granska.

Så, det var en miss och jag kan köpa att zebrorna inte såg det. Det sker missar och just där tittade de väl mer uppe i plan på skytten etc.

Men Bulan är ilsken för att de sov i Stockholm och där har han alldeles rätt. Situationsrummet SKA själv under pågående match granska situationer och ser de en miss som denna SKA de ringa upp matchdomarna. Det har de gjort förut och det skulle de ha gjort nu. Men helt uppenbart är att de sov alternativt sket i det.

Det är alltså LÄRLING som ska skällas ut, som så många gånger förr. Det var hans misstag som ledde till 1-0 för Fulunda.

Och visst är första målet viktigt och kanske vi skulle fått se en annan match om målet dömts bort.

Några hemmadomare hade vi definitivt inte - snarare tvärtom - men jag kan köpa det om de levererar motsvarande i Scandal-i-Analium. Jag hoppas verkligen att Nord är med då. Om de väljer att köra FriSören-Wolfram ökar risken rejält för att de låter hemmapubliken bestämma.

Såvitt jag såg fick vi dock ingen hjärnskakning, men två gånger smällde fulundor klubban i ansiktet på Luleåspelare. Den på Jesper var riktigt ful, men den på Erik av Joel var med mycket kraft och har en känsla av att Erik var blekare resten av matchen efter den smällen. Att det var just vår viktigaste spelare Erik som Joel smällde till i ansiktet får en att fundera på hur medvetet det kan ha varit...

Nåja. De måste vinna tre matcher till innan vi är borta.
Kommentera