Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1968599

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Håller med. Efter första perioden i första matchen känns det som vi under stora delar av den matchen (fjärde perioden var HEMSK) och även under match två (även om vi generellt var bättre då än i första) inte är med på riktigt.
• Orkeslösa? Kanske.
• På hälarna isf tårna? Ja, ofta.
• Krymper ihop isf för att expandera och gå på? Ja.
• Förlorar alldeles för många man-mot-man-situationer och äger inte fighterna vid sargen; vare sig våra backar i vår zon eller våra forwards i deras zon? Ja

En förklaring SKULLE kunna vara att Fulunda är för bra. Men detkänns inte så, inte när man har uppfattningen att Luleå inte nått upp till vad man kan, igen-kligen.

Trots att man lyfter brister på det sätt vi gör tycker jag allvarligt talat att spelarna gör NÄSTAN rätt och att det inte är så mycket ytterligare de behöver ta fram för att nå vår bästa nivå. Men det känns nästan som en grupp-mental situation och kanske en delförklaring är att vi inte haft medflyt. Vi HAR haft lägen, men de puckar som gick in på Läjkers har inte gått in på Fulunda. Och till det en del besynnerligheter från zebrorna - iofs inte värre än att vi borde ha kunnat hantera det, men det bidrar förstås. Samtidigt som Fulunda haft en del flyt vid några mål.

Det är kanske inte så mycket som skiljer ändå? Får vi liiite flyt, några lägen som utnyttjas, några puckar som går in kanske det räcker för att laget mentalt ska lyfta sig och tordas ge järnet?

Men ska något hända, ska det hända i morgon hemma i Delfinen. Torskar vi igen är det säkert råkört; då viker vi ned oss borta i Scandal-i-Analium på lördag och åker ut med 4-0 i matcher.

Pånågevis påminner situationen nu med finalen mot Apan för några år sedan. Luleå var då för j-a bra och hade slagit ut Fulunda och Warulfven för att nå final. Men väl där var det tydligt att varje Apa längtade segern mer än oss, var mer beredda att ge tänder, gav allt för att vinna man-mot-man och vi nådde inte upp till den nivån. Vi torskade första borta mot Apan i sudd, på en helt sjuk blunder av zebran (trot det var FriSören) som sket i att Bellemare trippade omkull Abbotten synnerligen rejält, stal puck och 2 sek senare var det avgjort. Men Apan var bättre i matchen. I match 2 och 3 var Luleå det bättre laget, men Apans vilda kamp gav dem flyt och de vann knappt båda matcherna ändå. I fjärde vek vi ned oss helt.

Blir det samma visa nu? Kanske. Men har ett litet hopp om att Bulan lyckas gjuta mod, tro och vilja i laget och att vi får se ett annat Luleå i morgon.

Läser Olle intervjuas i aftontrasan, se nedan. Känns att han vet precis vad det handlar om och det ger en lite hopp. Å andra sidan låter det lika gärna som intervju när man misslyckas "Vi vet vad vi ska göra men vet inte varför vi inte fått till det.

Nå, vad fan. Håller tummarna för att vi brytit ihop tillräckligt och kommer igen. I morgon får vi se.

Olle i Aftontrasan:

Han ser fundersam ut, Luleås assisterande kapten. Och det är kanske inte så konstigt.
– Nej, det känns så konstigt att prata om att vinna närkamperna när vi har gjort det i 57-58 matcher under säsongen. Men vi måste upp dit igen. Vi skapar ju chanser, men det gäller att de dåliga perioderna inte blir så dåliga. Vi släpper till lägen och så får de en straff i boxplay. Det är olikt oss, vi måste vara mer uppmärksamma. Åka mer skridskor och sätta mer press. Vi vet det här… – Det är egentligen bara den första perioden hemma senast som vi har startat som vi vill. I stället är vi avvaktande, låter dem komma till oss liksom. Vi vill ju att det ska se ut helt tvärtom. Det måste vi rätta till, säger Olausson....Det är små grejer som vi måste göra bättre. Vi vet vad vi ska göra, och vi är inte totalt utspelade i dag. Det är en relativt jämn hockeymatch. Så vi ska hänga dit lägena vi får, förbättra powerplay lite och lägga fler puckar på mål. Det är så det är i slutspel, vi måste ta vara på lägena. "
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Enligt mädhåken är CryBert nu klar för att bli huvudtränare för Pungen.

Personligen är jag tveksam om CryBert kan fixa att vara huvudtränare i SHL och anser nog faktiskt att hans CV från Apan INTE visar det utan snarare tvärtom. Men Pungen är väl bättre på att bedöma saken än jag.

I vilket fall kan man väl förutse att det kan bli "underhållande" när CryBert blir högste ansvarig i båset och släpps fram på presskonferenser utan skyddsnät;-)

Och vidare anar man att swikegård och sanny kommer att styra SeMer över till en ny form av bevakning av Pungens spelare när de har sin bastubadarkompis där. Ge mig tvålen broder, var är tvålen broder...ojojoj!
Kommentera