Luleå HF

91931 inlägg · 864 ämnen

Inlägg #1972123

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.

Nej, jag tänker inte på någon av de svaga matcher vi inledde SHL med. Inte heller krossen på övertid i första semifinalmatchen mot Frölunda.

Utan på följande match, i sista omgången av SHL:

2019-03-14 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 (0-1, 2-0, 1-1)

Ett resultat, som inte betydde något alls för vår egen placering. Eftersom Djurgårdens vinst borta mot Warulfven med 2-3 inte kom innan utan efter 60 min spel innebar det att Luleå missade förstaplatsen i SHL på målskillnad mot Warulfven, och andra platsen hade vi ju redan klar sedan långt tidigare.

Nej. Det värsta med det resultatet är att det gav följande tabellställning nere bland de sämre lagen som fightades för direktplats i kvarten:

5 Apan 84 poäng
6 Malmö 82 poäng
7 Läjkers 82 poäng

Hade vi torskat med 2-3 i stället för att vinna med 3-2 mot Läjkrarna, skulle tabellen fått följande utseende:

5 Läjkers 85 poäng
6 Apan 84 poäng
7 Malmö 82 poäng

Och i så fall skulle vi sluppit se Apan skämma ut sig och svensk hockey ytterligare ett år i den Europamästerskapsturnering för klubblag som Luleå Hockey är delägare av; Champions Hockey League.Nu myglar sig Apan alltså med igen på sista platsen för svenska lag. Urrrrk!

Apan har ju aldrig betalat ett rött öre för att få delta utan fått gratisbiljett och det har de tackat för genom att i åratal snacka skit om turneringen. Blåbärslag från Kalle Anka-nationer, typ, har det låtit från apstruparna medan de gnällt, klagat och spritt sin apskit. Och resultatet är förstås det väntade. Medan matcherna drar massor av åskådare i massor av länder skiter förstås folket i Apschtaan i att gå på matcherna för att slippa se sitt eget fulspelande lag med bekväma primadonnor och eftersom Apan själv snackat så mycket skit om turneringen i så många år. Vidrigt och pinsamt var det att se deras avgörande gruppspelsmatch mot Helsingfors i Apkraft Arena visas i live TV där man kunde se att de enda som såg på matchen var de som fanns i de båda spelarbåsen. Och till råga på allt skämmer Apan ut sig ännu mer genom att påstå att de hade 1 500 åskådare på läktarna! - Samtidigt som vi alla med egna ögon kunde se att det var tomt! Ja, vi från Sverige känner ju till att Apan levererar apsanningar (läs: ljuger) och friserar åskådarsiffrorna genom att räkna tomma stolar som "åskådare" eftersom kommunen betalt för platserna. Men vi vet ju alla att ingen vill se apskiten och det är vad som räknas.

Nej. Vår vinst mot Läjkers i omgång 52 var vårt sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Fransson till Leksand är senaste ryktet enligt NSD
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Luleå Hockeys duktiga målvakt Maria Omberg från Skurholmen har beslutat att lägga spaden på hyllan. Det känns vemodigt, men vi vet ju att trots att Luleå Hockey gått före och förbättrat villkoren för damhockey är det fortfarande tuffa förutsättningar och sällan möjligt att prioritera bort allt annat för långa hockeykarriärer inom damhockey. Och vår egen Maria har med den äran varit med på hela resan med fyra seriesegrar, tre svenska mästerskap och ett världsmästerskap. Vilken karriär! Tack för allt, Maria, och all lycka till i ditt fortsatta liv nu!

Efter Bengtzéns vanvård av den pölserliga damhockeyn gav ju Sara Grahn upp och sökte sig till Luleå förra säsongen och damkronornas suveräna målvakt har naturligtvis gjort succé hos oss.

Men Maria har varit vår andra vakt och nu behöver vi fylla den luckan.

Jag tror att jag törs gissa hur.

Robin Kovacs partner bodde ju med honom uppe i Luleå under del av senaste säsongen och hon födde också hennes och Robins första barn i Luleå. Robin spelar ju för Luleå Hockey även kommande säsong och min gissning är att hans partner nu flyttar upp för att de ska bo tillsammans. Och då kan man fundera på vad hon ska göra uppe i Luleå.

En tanke är ju att hon kan spela hockey. Hon är ju nämligen landslagsmässig vakt från Damgnaget. Minatsu Murase.

Jag vågar nog redan nu utbrista: Välkommen till Luleå Hockey, Minatsu Murase:-)
+1
Kommentera