Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1972115

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Funderade lite på framtiden, när det gäller hockeyn i norr. Trist att Timrå fick lämna och personligen slipper jag gärna ett antal lag från Sydbotten mot att vi kan få upp Timrå, MooDoo och Burkölen igen. Eftersom dalalagen som byter av varandra räknas tillhöra Svealand, vilket Gästrikland gör sitt bästa för att också få göra genom att lämna Norrland, är det ju numera bara Luleå Hockey som ensamt försvarar det norrländska arvet.

Ja, om man inte räknar Apan förstås. Men det är ju ett lag och en klubb i spillror. Säsongen som gick var det tydligt att Luleå Hockey tagit ett rejält kliv upp för att tillhöra landets allra bästa lag, medan den kollapsande Apan mest pysslade med att försöka hålla apnäsan över vattenytan och klara sig ovan strecken.

Näsan gick ju bananas med en av de värsta köpfesterna som landet skådat och fyllde på laget med bekväma primadonnor som han öste ut pengar på. Det fungerade ju inte alls. Så snart laget kom på is visade det sig att det enda de förmådde var att ta sig in efter sargerna och avlossa meningslösa skott långt utifrån. JM Aaltonen, Mathis Olimb, Jesper Jensen - ja, listan är betydligt längre än så men där har vi tre komplett meningslösa namn som kostade Apan en miljon i månaden och tillförde ingenting alls.

Nu har ju dessa "stjärnor" fått sparken och Apan har fyllt på med följande forwards som ersättare:
• Jesper Frödén
• Jacob Olofsson
• Rickard Hugg

Jahaja. Är det de namn som ska skrämma motståndarlag kommande säsong?

Luleå Hockey har samtidigt rekryterat
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Filip Hållander

På något vis får jag för mig att Luleå, som senaste säsongen var överlägset Apan, kommer att dra ifrån ytterligare kommande säsong?

Vad säger de på Apsidan?

Ja, där är de så knäckta att de inte orkar ens diskutera saken. Hatbrottslingen Ossian förmår prestera följande: "Qatar hockey, pedofilernas lag. Jag tycker hela bunten borde spärras in."

He he. Efter ett antal år med hybriskräkningar och levererande av apsanningar pallar de inte ens låtsas tala hockey längre. Men vem skulle göra det, med den havererade Apan som bas? Nu väntar vi bara på bokslutet och jag ger mig fan på att de torskar mer än tio miljoner igen. Och inga julgransljus finns längre att släcka, för att stjäla pengar från småbarnen för att ösa ut på primadonnor. Frågan är väl vad som inträffar först för Apan: degradering eller konken? Det ena utesluter förstås inte det andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.

Nej, jag tänker inte på någon av de svaga matcher vi inledde SHL med. Inte heller krossen på övertid i första semifinalmatchen mot Frölunda.

Utan på följande match, i sista omgången av SHL:

2019-03-14 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 (0-1, 2-0, 1-1)

Ett resultat, som inte betydde något alls för vår egen placering. Eftersom Djurgårdens vinst borta mot Warulfven med 2-3 inte kom innan utan efter 60 min spel innebar det att Luleå missade förstaplatsen i SHL på målskillnad mot Warulfven, och andra platsen hade vi ju redan klar sedan långt tidigare.

Nej. Det värsta med det resultatet är att det gav följande tabellställning nere bland de sämre lagen som fightades för direktplats i kvarten:

5 Apan 84 poäng
6 Malmö 82 poäng
7 Läjkers 82 poäng

Hade vi torskat med 2-3 i stället för att vinna med 3-2 mot Läjkrarna, skulle tabellen fått följande utseende:

5 Läjkers 85 poäng
6 Apan 84 poäng
7 Malmö 82 poäng

Och i så fall skulle vi sluppit se Apan skämma ut sig och svensk hockey ytterligare ett år i den Europamästerskapsturnering för klubblag som Luleå Hockey är delägare av; Champions Hockey League.Nu myglar sig Apan alltså med igen på sista platsen för svenska lag. Urrrrk!

Apan har ju aldrig betalat ett rött öre för att få delta utan fått gratisbiljett och det har de tackat för genom att i åratal snacka skit om turneringen. Blåbärslag från Kalle Anka-nationer, typ, har det låtit från apstruparna medan de gnällt, klagat och spritt sin apskit. Och resultatet är förstås det väntade. Medan matcherna drar massor av åskådare i massor av länder skiter förstås folket i Apschtaan i att gå på matcherna för att slippa se sitt eget fulspelande lag med bekväma primadonnor och eftersom Apan själv snackat så mycket skit om turneringen i så många år. Vidrigt och pinsamt var det att se deras avgörande gruppspelsmatch mot Helsingfors i Apkraft Arena visas i live TV där man kunde se att de enda som såg på matchen var de som fanns i de båda spelarbåsen. Och till råga på allt skämmer Apan ut sig ännu mer genom att påstå att de hade 1 500 åskådare på läktarna! - Samtidigt som vi alla med egna ögon kunde se att det var tomt! Ja, vi från Sverige känner ju till att Apan levererar apsanningar (läs: ljuger) och friserar åskådarsiffrorna genom att räkna tomma stolar som "åskådare" eftersom kommunen betalt för platserna. Men vi vet ju alla att ingen vill se apskiten och det är vad som räknas.

Nej. Vår vinst mot Läjkers i omgång 52 var vårt sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.
Kommentera