Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1972100

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, slaget om "Le Mans" har jag släppt; inte sett en enda match i finalen.

Tydligen pågår någon sorts koskenkorva nu mellan landslag. Tre Kronor plockade fram ett hyggligt lag där ena femman innehöll Isac Lundeström, Jesper Sellgren och Daniel Zaar. Alla med fina Luleåmeriter. Men de torskade häromdagen mot Finland som innehöll starka spelare som en Tyrväinen, Juhani som centrade en lina mellan Nättinen och Sallinen, samt en förstalina som inte gick av för hackor: Kaapo Kakko och Toni Rajala med en center som hette Ilomäki, Arttu. Nämnde Ilomäki tycks ha blivit tungan på vågen.Med 2.15 kvar av matchen ledde Tre Kronor med 4-2, men finnarna vände till 4-5 efter tre mål på 1.26 varav Ilomäki passade till ett av målen och gjorde ett av målen själv. Finnarna spelade mot Norge en vecka tidigare och då gjorde nämnde Ilomäki två mål och passade till två.

Duktiga spelare, de där, tycker mig ha hört deras namn nyligen i något sammanhang?

Letade efter Apor vilket är lättare sagt än gjort numera sedan alla insett att med apor i laget går det inte. Den enda jag fann var Emil Djuse som sjundeback för Kronorna, men han har ju dessutom aviserat att han lämnar Apan så han räknas väl inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Funderade lite på framtiden, när det gäller hockeyn i norr. Trist att Timrå fick lämna och personligen slipper jag gärna ett antal lag från Sydbotten mot att vi kan få upp Timrå, MooDoo och Burkölen igen. Eftersom dalalagen som byter av varandra räknas tillhöra Svealand, vilket Gästrikland gör sitt bästa för att också få göra genom att lämna Norrland, är det ju numera bara Luleå Hockey som ensamt försvarar det norrländska arvet.

Ja, om man inte räknar Apan förstås. Men det är ju ett lag och en klubb i spillror. Säsongen som gick var det tydligt att Luleå Hockey tagit ett rejält kliv upp för att tillhöra landets allra bästa lag, medan den kollapsande Apan mest pysslade med att försöka hålla apnäsan över vattenytan och klara sig ovan strecken.

Näsan gick ju bananas med en av de värsta köpfesterna som landet skådat och fyllde på laget med bekväma primadonnor som han öste ut pengar på. Det fungerade ju inte alls. Så snart laget kom på is visade det sig att det enda de förmådde var att ta sig in efter sargerna och avlossa meningslösa skott långt utifrån. JM Aaltonen, Mathis Olimb, Jesper Jensen - ja, listan är betydligt längre än så men där har vi tre komplett meningslösa namn som kostade Apan en miljon i månaden och tillförde ingenting alls.

Nu har ju dessa "stjärnor" fått sparken och Apan har fyllt på med följande forwards som ersättare:
• Jesper Frödén
• Jacob Olofsson
• Rickard Hugg

Jahaja. Är det de namn som ska skrämma motståndarlag kommande säsong?

Luleå Hockey har samtidigt rekryterat
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Filip Hållander

På något vis får jag för mig att Luleå, som senaste säsongen var överlägset Apan, kommer att dra ifrån ytterligare kommande säsong?

Vad säger de på Apsidan?

Ja, där är de så knäckta att de inte orkar ens diskutera saken. Hatbrottslingen Ossian förmår prestera följande: "Qatar hockey, pedofilernas lag. Jag tycker hela bunten borde spärras in."

He he. Efter ett antal år med hybriskräkningar och levererande av apsanningar pallar de inte ens låtsas tala hockey längre. Men vem skulle göra det, med den havererade Apan som bas? Nu väntar vi bara på bokslutet och jag ger mig fan på att de torskar mer än tio miljoner igen. Och inga julgransljus finns längre att släcka, för att stjäla pengar från småbarnen för att ösa ut på primadonnor. Frågan är väl vad som inträffar först för Apan: degradering eller konken? Det ena utesluter förstås inte det andra.
Kommentera