Luleå HF

92652 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1972731

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jag tror du har rätt förstås. Visserligen har Luleå lirat i Elitserien/SHL senaste 35 åren och visserligen har serien sedan start haft först 10, sedan 12 och numera 14 lag vilket sammanlagt innebär att 512 säsonglag deltagit sedan start.

Men ingen annan klubb har insett att det är värt att satsa opå junisverksamheten. Förrän Apan visade var hockeyskåpet ska stå.

När Apan avancerade till Elitserien för drygt tio år sedan hade man 1,0 spelare från blygden i laget - resten var köpespelare.

Senaste säsongen hade Apan hela FYRA spelare från blygden i laget.
• Däribland lille linus på linjen som fick sparken i höstas då han inte dög, men köptes tillbaka när man började sparka Näsans primadonnor.
• Och dessutom "minst ett målgivande misstag per match" Ahlm som fick sparken så snart säsongen var över.
• Vidare Adam Pettersson, vars barndomskompis skrev en hjältehistoria om på Hockeysverige när 20-talet matcher spelats, med vinkeln att tänk om han börjar träffa målet.
• Slutligen Filip Berglund som kom fram som en lovande 19-åring, följt av att han under tre säsonger - inte utvecklats - men invecklats och blivit sämre år för år.

Jo, helt klart. Apans succébetonade utveckling av egna junisar från blygden har verkligen öppnat ögonen för Luleå; ja för hela SHL, för att inte rent ut säga som det är: för hela världen!

Det hade vi aldrig kommit på annars!
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Inte lätt att vara bästigast hahaha kul att vi kan inspirera! ;)
+1
Kommentera