Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1975299

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lejonen spöar Tre Kronor med 4-5 genom att snabbt måla i förlängningen. Visst var det ett snyggt skott från kanten uppe i sista bortre kryssmaskan. Men ska inte Henke kunna komma ut lite längre för att stänga av bättre? Inte helt säkert eftersom det möjligen fanns risk att finnen skulle ha valt att passa.

Tre Kronor kommer med något som media utsett till vårt bästa landslag någonsin. Men gör ett uselt VM. Spöar de lättaste med stora siffror men torskar mot Tjeckien, krossas av Ryssland och får stryk av ett Finland, med en massa debutanter utan NHL-spelare.

Förra VM, när Henke stod, ansåg jag att Markan skulle ha haft spaden. Det gjorde jag nu med. Visst anser jag att Henke varit vår bästa vakt någonsin. Men det är länge sedan nu.

Och harrejavvlar vilket taskigt försvarsspel utespelarna bidrog med. Flera passiva, slöa, tittar på i stället för att agera. Pinsamt att se för oss som är vana vid starkt försvarsspel bland SHL-lagen.

Nåja. Kul att Finland med två spelare som ska lira med Luleå till hösten får spela semifinal, även om råstarka Ryssland naturligtvis kommer att krossa Finland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bra skrivet om Tre Kronor och Finland. Lundqvist är ju den största stjärnan i laget, men verkligen inte den bästa spelaren. Hoppas karln tackar nej till VM framöver, det är dags att lämna över spaden till 90-talisterna och fler såna här insatser kommer ju förstöra Lundqvists legacy i landslaget.
Kommentera