Luleå HF

115462 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1975417

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ja just det! Fint att du har koll, tack! Han hade minimal syn på ena ögat, läser jag.

Värre förstås om man har försämrad syn på båda ögonen, men det blir ju så störande att det inte går oupptäckt. Är ena ögat bra kan man länge kompensera någorlunda med det, men att inte kunna köra båda för distans blir aldrig riktigt bra.

Samma synfel - ena ögat - hade Erik Granqvist och han har berättat att han inte såg puckarna från 10 meter och längre ut. Men eftersom hans elitkarriär bestod av att öppna båsdörr bara, då han var tvåa bakom Jarmo Myllys i Luleå, som tog alla spadar, var det ingen som upptäckte det.

Tyvärr inte så lätt att hantera det där. När ena ögat har mycket sämre syn än det andra och det korrigeras med glasögon eller linser får de två bilderna från de olika ögonen olika storlek i lillhjärnan och det kan inte allltid hanteras mellan öronen. Har för mig att storleksskillnader upp till 4% kan hanteras bara, men sedan blir det inte lösbart riktigt. Vanligen väntar man in att synen försämras även på det bästa ögat och när det "hunnit ikapp" lite kan det åtgärdas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Halva tredje perioden spelad i semifinalen Finland-Ryssland och Finland gör 1-0, och det är inte alls orättvist.

Visst är Ryssland bra, men Finland har ett lagspel som är VMs bästa, t o m i särklass bästa. Plus en riktig målvakt, som alltid när det gäller Finland.

Nu öser Ryssland på framåt för att kvittera och Finland kämpar för att stå emot.

Att Finland slog Sverige ansågs helt oväntat, men nu har de skickligt stått emot ryssarna med ett tätt och perfekt försvarsspel, där de släpper till långskott på sin vakt, som tar allt sådant.

Men efter målet har Ryssland vaknat och kör järnet mot tröttkörda finnar. Kan Finland stå emot?
Kommentera