Luleå HF

92716 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1985412

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NDR: Jag vet inte, men är nyfiken. Kollar av diverse Luleåforum och förr eller senare läggs det väl ut där och då kommer det också här förstås.

Lite vet vi förstås sedan tidigare. T ex att Erik Gustafsson har 350 000 och det tycker jag och alla Luleåsupportrar jag sett uttala sig är väl värda pengar för SHL:s bäste back och vår bäste kapten på många år.

Sondell lär ha 170 000 vilket han absolut inte är värd; Harju hade detsamma som Osten avtalat med honom, och var likaledes för högt avlönad för vad han kunde bidra med i nuvarande Luleå.

Våra två nya finländare Ilomäki och Tyrväinen fick nog bra betalt men eftersom Skuggan och Bulan scoutat fram dem och skrev avtal med dem INNAN VM när de inte ens var landslagsspelare anses att han fick dem jämförelsevis billigt och efter VM när de blivit stjärnor bland hjältarna de blåvita lejonen hade vi knappast haft råd att rekrytera dem. Jag gissar att de har löner typ vad Apan ger till ex-apor som misslyckats på annat håll och nu hemköpts för hutlöst dyra pengar.

Gissningsvis har våra båda finländare - som precis som väntat inlett säsongen strålande - inte mer i lön än t ex Hedberg hade hos Apan. Och då ska vi betänka att våra finländare dessutom representerar exakt de spelartyper som Apan skulle ha behövt. Samt att Apan får fortsätta betala Hedbergs lön för lång tid framöver trots att de till slut lyckades sparka honom.

Men Apan har förstås en något annorlunda inställning, exemplifierad av att släppa lös en spritt språngande Näsa att driva klubben till konkursens rand under tre år. Vilket, enligt Apans tolkning, beror på de är så bästigast jämfört med alla andra.

För att begripa vad de håller på med måste man antagligen skaffa sig en värdegrunnnnnnnnnnd...
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage + NDR: Erik G tjänar 250 kkr. Dvs samma som Jocke. Sen tycker nog jag att han hade varit värd 350 kkr med.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Med andra ord så sitter de flesta lag med kontrakt som är mer eller mindre mindre bra.. Sen har man ju dessa toppspelare, är EG:s 350.000/mån ett bättre kontrakt än att Lindström & Möller tjänar runt 250.000, ja det får ju framtiden utvisa.. Upp till bevis :-)
+2
Kommentera