Luleå HF

92747 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #2001420

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ni känner historien: några hulliganer kastade sten på Kristianstads spelarbuss och krossade fönster, sedan Kristianstad slagit Timrå i hockey.

Vilket följdes upp på ett vackert sätt då Timrås ledare och spelare offentligt och starkt fördömde händelsen.

Nu (länk) meddelas också att hundra Timråsupportrar samlat ihop >12 000 kronor som de skänker Kristianstad som plåster på såren.

Bara att applådera allt - en klubb som på alla nivåer tar rejält avstånd från beteende som ingen vill se i hockeyn.

Och - vilket jag noggrant och upprepat påpekar - det finns en parallell då huliganer överföll Luleå supporterbuss (sedan Luleå för första gången på närmare 20 år vunnit i Skellefteå) och då Apan skämde ut sig enormt eftersom de INTE tog avstånd - vare sig ledare, spelare eller supportrar! Äckligt, aplikt! Det enda som kom fram motvilligt var att "det var inte bevisat att det var apsupportrar som låg bakom det hela" vilket den famöse brännvinsjournalisten - som innan match skrivit på tidningens förstasida STANNA HEMMA; IDIOTER! riktat till Luleåsupportrar - hävdade som skäl att inte ens skriva om saken. Däremot polisanmälde han en luleåsupportrer som när överfallet skett sökte brännvinsjournalisten per telefon...

Så mycket som man föraktar Apan, så mycket beundrar man Timrå.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så Allsvenskan förstås. Där Norrlandslagen haft det minst sagt svårt några år men denna säsong - den sista då TVÅ lag från Allsvenskan kan nå SHL - har det glädjande nog lossnat och lossnat rejält!

Timrå har startat synnerligen bra ledda av en riktig kanonlina.

Burkölen har startat ännu bättre, med Kenttä som arkitekt, och har tagit ett klar ledning i serien.

Och nu kommer också MooDoo som vunnit senaste åtta matcherna!

Det här ser ju otroligt trevligt ut och goda möjligheter att två av dessa tre klassiska Norrlandslag kan få chans att till våren möta bottenlag från SHL om en plats i högsta divisionen 2020-2021.
+1
Kommentera