Luleå HF

115630 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2001421

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så Allsvenskan förstås. Där Norrlandslagen haft det minst sagt svårt några år men denna säsong - den sista då TVÅ lag från Allsvenskan kan nå SHL - har det glädjande nog lossnat och lossnat rejält!

Timrå har startat synnerligen bra ledda av en riktig kanonlina.

Burkölen har startat ännu bättre, med Kenttä som arkitekt, och har tagit ett klar ledning i serien.

Och nu kommer också MooDoo som vunnit senaste åtta matcherna!

Det här ser ju otroligt trevligt ut och goda möjligheter att två av dessa tre klassiska Norrlandslag kan få chans att till våren möta bottenlag från SHL om en plats i högsta divisionen 2020-2021.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så - innan dagens SHL-hockey drar igång - ska Allsvenskan i sparkboll avgöras och det är mer spännande än någonsin. Riktiga AIK, Gnaget, spelades bort från gludchans förra omgången och nu kvarstår bara tre lag:

1. Djurgårn +34 65p
2. Malmö +35 62p
3. Hammarby +34 62p

och vi har matcherna
• Norrköping-Djurgårn
• Öret-Malmö
• Hammarby-Häcken

Djurgårn har det alltså i egen hand och behöver bara ta en pinne så har de Gludet och Lennart Johanssons pokal - men Norrköping är seriens bästa hemmalag och har vunnit senaste 8 hemmamatcherna - har inte ens släppt in något baklängesmål hemma i Norrköping efter 7 juli!

Mycket tuff uppgift för Djurgårn för om de torskar, så passeras de av Malmö och Hammarby - om de vinner.

Rätt tuffa motståndare för Malmö och Hammarby dessutom, och torskar Djurgårn så kommer Malmö och Hammarby att veta att de har chansen men att om de båda vinner avgörs det på målskillnad mellan Malmö och Djurgårn. Just nu är Malmö ett enda mål före Hammarby, men Hammarby har i flera matcher hemma på Söderstadio...ja, nya arenan numera, öst in mål och har i år satt historiskt rekord för flest gjorda mål i Allsvenskan.

Vilket drama!
Kommentera