Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2010313

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, det är mycket att tänka på och konsekvenser att beakta.

Vi i Luleå har ju historiskt haft kopplingar till Piteå och Boden och släppt dit tränare-spelare som inte fått plats hos oss, samtidigt som de starka spelare de utvecklade kunde gå till oss - och bo kvar hemma - i stället för att flytta långt hemifrån.

Men visst har det gnisslat och speciellt i Piteå har det funnits en del som ansett att "Luleå stulit den plats i Elitseiren de borde haft" med hänvisning till att många av de största Luleåstjärnorna ursprungligen kom från Piteå.

På slutet av nittiotalet hittade Piteå därför på att bli farmarklubb till Gnaget, dvs riktiga AIK, med det underliggande syftet att de skulle skicka sina kommande stjärnor till AIK och Luleå skulle bli utan. Men det sket sig förstås i det blå skåpet. Den ende de igen-kligen levererade till Gnaget var en ung Janne Sandström men han kom snart hem till Norrbotten och Luleå och blev vår och elitsereins meste spelare.

Sedan, när Plast-AIK Apan gick upp lierade sig Piteå med Apan, bl a eftersom Apan hade en del ledare typ Aplasse J med bakgrund i pite, och genom det samarbetet sökte man motverka Luleå på alla sätt. Men det sket sig förstås också.

Den magiske Per Kentää manövrerade upp Asplöven från Haparanda till Allsvenskan och Luleå-Asplöven etablerade ett perfekt samarbete under många år där spelare säkrades speltid på Elitserie/allsvensk nivå och kunde utvecklas bra till gagn för båda klubbarna..

Men just nu har vi inget lag från Norrbotten i Allsvenskan. Däremot har vi alltid haft fint samarbete med Burkölen, en fin klubb med anor, och värd att respektera till skillnad från deras felstöpta kusiner från norra Västerbotten.

Så mycket funktionellt att ha lag i närheten på allsvensk nivå men samtidigt ser jag gärna att Norrland har ett stort antal klubbar med i SHL. På sistone har det ju bara varit vi i Luleå som norrlandslag norr om Pölsan och det är alldeles för lite.

Ja, som synes räknar jag inte Apan som norrländsk hockeyklubb. Inte med den värdegrunnnnnnden...
Kommentera