Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2010315

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hej Sven
Fick hockeyabstinens igår och kikade på lite höjdpunkter från andra matcher som spelats i helgen. Och inte att förringa FBKs vinst mot VF men vad sjutton pysslade Rubin med? Vissa sk "hockeykunniga" har ifrågasatt varför inte Rubinen fick mer chanser hos oss, att han minsann varit underskattad osv. Tror inte att någon som såg matchen i lördags funderar så längre. Herregud så ihålig han var...
Tror det dröjer innan han startar en match mot topp 10.

Ikväll blir det att kika på HA och fokus blir Löven mot Mora...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Burkölen sätter vackert 3-0 på Morsan nu och det är bara att njuta.

När nu Timrå hackat lite och MooDoo trots många vinster i rad - torskar med 7-0 borta mot kanonisterna Bofors som nyss fått spö hemma av Löven - känns det som att tills vidare är Burkölen ett lag i medgång som vi får hoppas på när vi vill ha upp ett norrländskt lag till SHL.

Burkölen har i snitt 4 370 åskådare hemma - i Allsvenskan! - medan Apan i SHL drar 4 521 (4 393 om vi räknar bort då Luleås supportrar kommit på besök) åskådare varav många är tomma stolar.

Inget tvivel om vilket lag som är på gång och som håller en SHL-nivå.

Vi hälsar Burkölen åter till SHL för säsongen 2020-2021, då vi hoppas att Västerbotten har ett lag i högsta serien.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat:

Hej Vombat!
Jag håller med. Den basala vaktstilen numera är att i första hand vara en "Vägg" och detta som fjäril om det behövs. På det sättet kan man effektivt täcka det mesta och framför allt också göra det även när man inte ser pucken eller skottet som kommer.

Med detta sagt är det ändå bara en nödvändig grund - och helt avgörande att man har ett uteförsvar som agerar kompletterande dvs OK för att släppa skott som målvakten ser om man inte hinner in i linjen, men INTE tillåta returskott och styrningar och sådant.

Den ovanstående är den överlägsna grunden och kan vakten dessutom kombinera det med att i mer kaos-lägen vara snabb och akrobatisk så alldeles utmärkt.

Min uppfattning om Rubinen är att han hade talang för det sistnämnda och Luleå sökte ge honom förståelsen om den primära grunden - kan man bjuda på både och har man förutsättningar att bli en bra vakt.

Men det fattade inte Rubin riktigt - han hade också "otur" att Lassi var så strålande att han sällan lånade ut spaden.

Det är som det är och det klingarbriktigt illa när Rubinen i media förklarar att "Luleå försökte ändra min stil, men nu i Frölunda får jag frihet att vara duktig"...vilket signalerar att han inte begripit vad det handlat om.

Gamla tiders vakter var skitduktiga på att kasta sig, slajda, akrobatiskt göra det ena och andra...men, knappast någon av dem nådde upp till 90% räddningar ens.

Den nya stilen är helt överlägsen och bara att beundra om man beundrar hockey. Och den här stilen kan man lita på att Blommans dotter lär spelarna.

Jag får för mig att Rubinen inte helt förstod detta övergripande av hans uttalanden. Och då kanske han fastnar där nere, att vara bra som Pekka Lindmark, Pelle Lindbergh, Hardy Åström och andra var bra. Samtidigt som vi vet att de knappast ens fått bli reserv och ta båsdörr i SHL.
Kommentera