Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2016375

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pingu: Hej Pingu, Bajenpolare emellan:-)

Jo, du har helt rätt. Faktum är att jag för någon vecka sedan samlade information om hur det varit varje gång vi mött Frölunda i sliutspelet och SM eller CHL. Kommer nog att lägga in en sammanfattning innan nästa möte annandag jul i Delfinen.


1996 knäckte vi Frölunda då de ville spela brutalt men vi var bättre även på det. 1997 krossade vi Frölunda. 2005 möttes vi lockoutsäsongen då Frölunda hade det troligen bästa lag som spelat i Elitserien/SHL och åkte ut i fyra raka i kvarten, men hade vi bytt vakt skulle vi vunnit - de hade Henke i sin prime, vi hade en pajas med spaden.

Men efter det. Varje gång vi mött Frölunda i slutspel - och det är många gånger - har de pysslat med en jävla massa fulspel och extremt brutala överfall - och de jävlarna har tillåtits detta och vunnit mot oss. Några gånger har VI vunnit, men det är nästan alltid då vi haft spelare som kunnat stå upp mot deras fulspel och varit tuffare. Speciellt då vi hade Fredrik Svensson i laget - då försökte Frölunda men Fredrik fick dem på andra tankar - rejält andra tankar. Åh, vad jag saknar Fredrik!

Håller med om att Rogern använder sig av detta (och vid frågor t ex "jag såg inte situationen" eller försvarar skitspelet genom att tycka "det var ju motståndaren som fulade" eller annat dravel. Men detta började tidigare och speciellt under fuljäveln Dahlén som gav order om att massakrera Limpan Omark. Så jag tycker att det ligger i Frölundas "själ" att hålla på med sådan skit. Brutala och fula överfall mot spelare som inte kan försvara sig.

Min tro att är att Frölundas onda genius är Joel Lundqvist. Den jäveln har ju varit med vid alla drabbningar Luleå-Frölunda sedan 2005 tror jag. Och jag tror att han som kapten är den som ger order om påhoppen. Själv deltar han ju gärna men väljer som regel monstertacklingar mot sarg, gärna mot oskyddat huvud.

Mitt i särklass bästa minne är när Lundqvist givit order om fula påhopp för att stoppa Luleå när vi möttes i kvartsfinal mars 2013. Luleå var det bättre laget, men I Scandal-i-analium startade Frölunda brutalt fulspel för att stoppa oss. Bland annat utdelade Joel några monstertacklingar med huvuden manglade mot sarg på våra spelare utan att zebran (det var Rönnmark då) brydde sig. O

Och mitt i matchen beslutade Frölunda om rallarslagsmål och alla frölundaiter kom ut på isen medan Scandal-i-analium-publiken jublade. En stor och stark Frölundait grep tag i en ganska kortväxt Luleåspelare, som bara stod och tog det lugnt medan Frölundaiten vevade och vevade, sa till honom att lägga av men han fortsatte. Då slog Luleåspelaren ett slag, en rak höger på hakspetsen och Frölundaiten föll som en klubbad säl till isen, kom upp, men vinglade, kunde inte hålla balansen. Följden blev att alla Frölundaiter la av att slåss, helt paralyserade. Den Frölundait som sänktes berättade efter matchen "fick höra att jag råkat på Fredrik Svensson, som är utbildad boxare, jag hade ingen aaaaning om det".

Lite senare i matchen letade Fredrik upp Joel Lundqvist och förklarade att "du har utdelat flera skitfula och farliga tacklingar mot huvuden på mina medspelare och nu ska du få betala för det. Nu ska du få slåss med mig!"

Joel sket på sig. Inför >10 000 hemmasupportrar i Scandal-i-analium skämde han ut sig big time genom att krypa ihop och gömma sig bakom domaren. Fredrik stod framför och viftade med händerna "kom då" men Joel fegade ur fullständigt, med en skiträdd uppsyn ballade han ur ihopkrupen bakom domaren som en kärring.

Publiken var knäckt, Frölunda var knäckt, Luleå spöade frölunda. Sedan plockade vi starka Warulfven med Tollefsen också och jag ger mig fan på att vi kunde ha tagit Apan i final också. Men efter två monsteruppgörelser i kvart och semi var vi ganska slutkörda i finalen och Apan som kunnat vila sig fram dit orkade mer och vann.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Önskar dig och alla andra i er bok en riktigt God Jul.

Sänder med en rolig intervju med våran Peter Sundström...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja vilka minnen du väcker! Fredde är en gammal favorit :) Vi skulle behöva en Fredde som hänger med i tempot i dagens shl. Han tränade med Paulo Roberto och var rätt bra boxare också har jag hört.

När det gäller Bajen så får vi hoppas på bra värvningar till nästa säsong så vi får fira andra guldet någon gång!
Kommentera