Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2022706

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nedanstående inlägg följer jag upp med att förklara att det är trist att Hockeysverige nu brakat ihop alldeles, sedan enkelP slutat och numera fyller man med ord utan innehåll, men har däremot hittat på att ta betalt sedan man försämrats.

Läs exempelvis nedanstående "matchrapport" från Luleå-Djurgåden:

"Efter chockförlusten – Luleå revanscherade sig. Luleå mot Djurgården innebär alltid heta matcher. Så blev även fallet i kväll. Norrbottningarna åkte på en riktig skrällförlust senast när man förlorade mot jumbon Oskarshamn – nu kom revanschen.
De leder serien men Luleå åkte på ett riktigt bottennapp senast när man förlorade mot SHL-jumbon Oskarshamn. I kväll lyckades serieledarna dock resa sig och vinna mot rivalerna Djurgården efter förlängning. Djurgården tog visserligen ledningen men sedan lyckades vända i den första perioden. Olle Alsing var bäst på isen för stockholmarna och gjorde både mål och assist men det var en Luleå som skulle få jubla. Efter en mållös tredje period väntade förlängning och där avgjorde Petter Emanuelsson med ett giftigt handledsskott i krysset bakom Niklas Svedberg. Luleå leder nu SHL, två poäng före tvåan Färjestad."

Vad står det där? Igenkligen?

Ingenting annat än mål om målskyttar. Något som skulle kunna beskrivas på två rader.

I stället har man fyllt med meningslösheter som skulle det ha handlat om matchen, men den som kanske inte sett matchen kan läsa igenom hela orddiarrén och får inga fakta, ingen bedömning, ingen analys, inga uppgifter alls (förutom "handledsskott i krysset") förutom det de kunde fått av två rader på swehockey, som då dessutom inkluderat publiksiffran, som var utmärkt.

Och det värsta är att det där är inget ovanligt exempel, ett olycksfall i arbetet. Utan helt typiskt för hela Hockeysveriges rapportering från SHL.

I stället fyller de sidan med otroligt intressanta artiklar som alla hockeyintresserade i Sverige längtat efter. Av typen:
• "Dokument: Alla tiders svenskar i Nashville"
• "Halvtid i NHL - här är spelarna som varit bäst"
• "SDHL: Lagkaptenen tar timeout - ska bli mamma"
• AHL: Svenskbacken sköt första målet - på nästan två åe"
• "AHL: Tröjorna till Allstar-eventet nu officiella"
• "NHL: TV: Jag väljer att se mig själv som en superpappa"
• "NHL: Poäng direkt av Kovalchuk i premiären"
• "Hockeysverige utser fem bästa spelarna i Division XVIII senaste veckan"

KOMMENTAR
Jag påstår att tammefan allt som Hockeysverige nu "skriver" kunde varit skrivet av folk som aldrig någonsin ens sett hockey. Eftersom det inte finns någon som helst hockey i det de "skriver" om. I stället handlar det om ren och skär copy-paste av enkla matchresultat, skvaller och oväsentligheter.

Tacka vet jag enkelP, läste man honom lärde man sig något nytt varje gång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: sov nu gott vi har de överlägsnaste bästa lagen i Sverige. Vi kommer att mötas i finalen.
Känn vargskräcken 😂
Kommentera