Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2037850

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja inte en dag för tidigt att skicka ner Apan till sitt naturliga placering till Allsvenskan saknad av ingen.
Apan en pinsam parantes i svensk hockey!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Och nu är det dags för seriefinal, Luleå Hockey mot dansbandslagens Warulfvar.

Vårt lag:

Goalies
34. Lassinantti, Joel (30. Rautio, David)

Backar
27. Lundkvist, Nils - 29. Gustafsson, Erik
19. Jalvanti, Joonas - 23. Sellgren, Jesper
39. Själin, Pontus - 32. Engsund, Oscar
81. Auvitu, Yohann

Linor:
11. Emanuelsson, Petter - 20. Connolly, Jack - 51. Hållander, Filip
10. Emanuelsson, Einar - 21. Tyrväinen, Juhani - 17. Brännström, Isac
67. Komarek, Konstantin - 16. Olausson, Niklas - 36. Larsson, Emil
52. Fabricius, Karl - 14. Berglund, Jonas - 26. Muzik, Radek
8. Gunler, Noel (RW)

Som synes saknas Ilomäki fortfarande, nu för femte matchen efter den förbannade jävla Absolut Vodka-turneringen. Fy satan så less man är på dessa meningslösa spektakel - lägg ned skiten!

Dessutom är Sondell borta.

The Gun ställs som trettonde och musikanten tar plats med Fabbe och Jonas i brunkarlinan. Dessutom får Emil gå med Olle och Komarek i hopp om att det änk-ligen ska lossna för honom, medan Brännström får köra med Tyrvåinen och Einar.

Ja. Vi har ju haft väldiga problem efter den vidriga Vodkakuppen, inte bara att vi saknat Ilomäki något enormt.

Men hela laget stampar och är flera snäpp under vad vi var innan. OK. Naturligtvis vill man tänka att Luleå tagit chansen att hårdträna för att vara som bäst till slutspelet och att vi, med stor serieledning, verkligen haft förmånen att kunna agera så. Men det är mycket som ofungerar nu. Helt sjukt igen-kligen att vårt tidigare så otroligt starka BP helt tappat allt! Även om PP börjat bättrats med rörligare spelare i stället för det stillastående "spela av två minuter" vi testade hela hösten.

Men dessutom tycker jag att vingarna tappat. Pojkarna Wolf har ju varit våra i särklass bästa, framför allt Einar som var otroligt bra december-januari. Men Hållander och framför allt Emil har inte alls kommit igång efter deras långa skadefrånvaro under hösten tyvärr. Och Brännström tycks mest trampa vatten, när ska det lossna för honom? Komarek är ju definitivt ett starkt tillskott och han ser bra ut. Men The Gun har inte alls fått det genombrott man väntat/hoppats på i år.

Nej, det är mycket som inte fungerar nu; backarnas tidigare så perfekta samspel är rejält haltande och linornas vingar lyckas inte driva på anfallsspelet.

Och med detta sargade gäng i formgrop ska vi ta emot den fruktade Warulfven! Ulfven har ju själva drabbats av flera svåra tapp, men de tycks ändå hålla spelet uppe och flera imponerande segrar på senare tid - t ex mot Gangsteröret, Filmlunda och Pölsan - är skrämmande. Vi får hoppas att de tar "chansen" att ge spaden till Herr <90%, sållet, "nu är jag beredd att bli NHL-vakt", mApKyss.

Som zebror får vi Lindhe-Bjälkander; inga framträdande stjärnor på zebrahimmelen, så man kan ju hoppas de är lite svaga och ger lite hemmafördelar, liksom de flesta zebror.

I vilket fall är det stor hockeydag i Delfinen. Efter herrmatchen ska Luleå Hockey möta DamPungen i kvartsfinalens andra match - vinner Luleå är vi klara för semifinal; då troligen mot Pölsan som vi väl slagit typ 25 matcher i rad, innan vi torskade senast vi möttes...

Men de nämnda matcherna är förstås bara mellanspel. Den Riktiga Stormatchen spelas i detta nu på Torvalla IP mellan Hon-inge Ankor och DamApan. DamApan vann ju första matchen hemma och spelar idag och i morgon nere på Torvalla. Kan DamAporne vinna en av dessa matcher får de kvala mot DaMooDoo eller eventuell GöteBurkan om en plats i nästa års SDHL. Vi hoppas DamApan lyckas! I andra perioden är ställningen 1-0 för Ankan - kom igen nu, Apan!
Kommentera