Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2038856

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läjkers - Luleå ikväll.

I princip anser jag att Luleå är starkare än Läjkers och vinner varje match mot dem, om inte råflyt/råoflyt inträffar.

Men idag, i detta läge? När läjkrarna är inblandade i streckstrid, för att åtminstone nå det sociala slutspelet. Nyss spöade de ju Pungen, det ena hotet, men hög risk att Pölsan dribblar sig förbi och tar plats 10. Så läjkrarna har kniven mot strupen och behöver ta varje poäng de kan.

Mot det Luleå, som varit i en formgrop och enligt mig fortfarande inte har kommit upp ur den. Och som - trots det hackande spelet - ändå leder SHL med hela 10 poäng och en massa plusmål.

Men vi saknar spelare...

Läser på Urken, som citerar norrländskan, att idag saknar vi Einar och Olle. Tunga avsteg och Olle har ju en lång rad av avgörande insatser mot just Läjkers, två mil från den by där han själv växte upp.

Ilomäki är också borta. Igen. Men väntas tillbaka "nästa match". Som det låtit inför varje match, senaste 5-6 matcherna.

Sondell, som saknades förra matchen pga feber lär vara tillbaka.

Kanske också Erik är fortsatt med, trots att han tidigare varit borta vid en del bortamatcher.

Eventuell är Mattsson på gång tillbaka också, sägs det.

Jahaja. Ser inte så speciellt säkert ut precis. Ska vi tippa att Shinnimin filmar sig till en 4-5 utvisningar. Och Läjkers vinner med 4/5-1?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Laget har linjerats upp nu, och det blir de spelare som rapporterades i inlägget nedan. Carl Mattsson är med som trettonde forward vilket vi tackar för - hoppas ha honom tillbaka i fint slag till slutspelet.

Noterar dessuom att vi "fått" de infernaliska hemmazebrorna Hödjhopparen-FriSören och då förstår vi att vi kan pussa jöjö till några poäng alls ikväll. Vi vet ju att Luleå ligger nästan i topp i Fair Play-liggan medan Läjkers återfinns nästa som bottenlag. Men det kommer inte att hindra herrar höjdhoppare och fribrottare att hitta ett otal utvisningar på Luleå och om möjligt hittar de några "kompensationer" på Läjkers i slutet av matchen om de redan leder ointagligt, i syfte att då "jämna ut utvisningarna"; klassisk manöver av dessa herrar.

Ja, de är som de är och det är som det är.

Apan däremot har som vanligt myglat till sig de tvenne aprunkarna från Boden-Älvsbyn, extrema aprunkarhemmazebror, som i princip låter apklacken säga till när det ska visas ut och från vilket lag. Bara för HV att ge upp matchen innan den spelats, alltså.
Kommentera