Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2042959

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo :-)

Jag blev sur på Leifby när han satt och skrev ned CHL och bara svamlade i stället för att skriva om hockey. Men får erkänna att han ofta skriver rätt bra och med glimten i ögat. Kanske kan han med tiden utvecklas till en Lasse Anrell, även om Anrell med Bajenskolningen hade en helt annan förmåga än Tingsrydsprodukten Leifby.

Men här har han verkligen skådat ljuset:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är det alltså dags att möta Djurgårn borta. Något av vår andra hemmaplan där så många Luleåsupportrar strömmar till och ofta bjuder imponerande match på läktarna mot den väldiga gårdarklacken.

Historiskt har vi i Elitserien-SHL mötts 72 ggr här nere, vunnit 29 matcher, förlorat 36, samt ungefär lika för förlängda matcher.

Men jag är övertygad om att skulle vi bara räkna matcher på Hovet har vi nog ännu bättre stats jämfört med den hockey-o-vänliga FjollBollen.

Och det har blivit allt bättre. Sedan 2002 har vi plusstats på Djurgårn i Fjollträsk och speciellt under senare år har vi som regel vunnit här.

Nu ska de visst ha typ 12 vunna hemma i rad eller något sådant. Fast jag tycker nog att som vi spelar nu SKA vi vinna nu igen.

Men det spelar nu mindre roll, eftersom vi tack och lov redan fixat serieseger.

Som vanligt kommer jag att inleda redan på eftermiddagen med tjeckisk mat och pilsner på söder med gårdarpolare för att munhuggas och komma i stämning, innan det blir dags ta tricken över Skanstullsbron till Hovetområdet. För mig som mindre ofta får se mitt kära Luleå Hockey i Delfinen eller andra arenor är dessa matcher på Hovet några av årets högtider.

Och ikväll är det dags igen!
Kommentera