Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2042967

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är det alltså dags att möta Djurgårn borta. Något av vår andra hemmaplan där så många Luleåsupportrar strömmar till och ofta bjuder imponerande match på läktarna mot den väldiga gårdarklacken.

Historiskt har vi i Elitserien-SHL mötts 72 ggr här nere, vunnit 29 matcher, förlorat 36, samt ungefär lika för förlängda matcher.

Men jag är övertygad om att skulle vi bara räkna matcher på Hovet har vi nog ännu bättre stats jämfört med den hockey-o-vänliga FjollBollen.

Och det har blivit allt bättre. Sedan 2002 har vi plusstats på Djurgårn i Fjollträsk och speciellt under senare år har vi som regel vunnit här.

Nu ska de visst ha typ 12 vunna hemma i rad eller något sådant. Fast jag tycker nog att som vi spelar nu SKA vi vinna nu igen.

Men det spelar nu mindre roll, eftersom vi tack och lov redan fixat serieseger.

Som vanligt kommer jag att inleda redan på eftermiddagen med tjeckisk mat och pilsner på söder med gårdarpolare för att munhuggas och komma i stämning, innan det blir dags ta tricken över Skanstullsbron till Hovetområdet. För mig som mindre ofta får se mitt kära Luleå Hockey i Delfinen eller andra arenor är dessa matcher på Hovet några av årets högtider.

Och ikväll är det dags igen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Missat detta ett stort Grattis till seriesegern. Har inte riktigt koll på vilka ni eventuellt får möta men en åttondel ser just nu bli det spännande mötet mellan VF-Läjkers. Det vore kul om ni får något av dessa lag i kvarten :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker du fortfarande att 08-publiken är kunnig och inte gnäller? Aldrig hört sånt gnällande sedan Jonas Gardell inte fick som han ville :)
Rautio får ta på sig andra målet ikväll, inte en chans att Lassi hade släppt in den pucken. Jag är trots allt nöjd med 1 poäng mot ett desperat Djurgården då vi har absolut noll att spela för och så många ordinarie spelare som vilar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men vilken pinsam filmning av djurgårdaren. Klämmer tag i Engsunds klubba och slänger sig som en Film-/fusklundaspelare. Jag är så trött på SHL-domarna. Hur kan dummeriet bli sämre och sämre ju mer erfarenhet de får?! Jag kan ta att nån ny domare har lite problem men den absolut sämsta är den mest erfarna av dem alla, tätt följd av kroknäsan. Tack och lov så går ju höjdhopparen i pension efter denna säsong, och jag kommer fira det med att köpa en dyr skumpa...har du kanske några tips, Sven? Jag tänkte mig en flarra gula änkan kanske, men vet du nån ännu godare i ungefär samma prisklass så tar jag gärna emot tips :)
För övrigt kul att se att Luleå bjuder upp till kamp trots så många av våra bästa spelare som vilar.
Kommentera