Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2045584

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har Folkhälsomyndigheten sammanställt sin bedömning och rekommenderar regeringen att besluta om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte bör få hållas tills vidare.

Man gör dessutom inte - som t ex Norge - skillnad på inomhus eller utomhus.

Regeringen kommer förstås att följa detta förslag och vi kan redan nu räkna med att det kommer att få konsekvenser för SHL-hockeyn redan från omgång 52 på torsdag och vidare för slutspelet.

Nu är det ligan som har att besluta hur agera. Jag tycker INTE att man ska ställa in. Men däremot att köra utan publik. Det vore förstås möjligt att köra med publik, men färre än 500 personer. Det tror jag inte man kommer att göra, men visst skulle det vara en utmärkt kompromiss; t ex lotta ut typ 400 platser till säsongkortinnehavare, som då kan sitta spridda på läktarna, med flera meter till närmaste läktargranne.

Enklast för Apan förstås, som redan och mycket insiktsfullt avskaffat personer som hemmapublik. Någon vetenskap och beprövad erfarenhet avseende kinetik för smittsamhet för tomma stolar finns inte etablerad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja utan eller mycket begränsad publik är tyvärr den enda vägen framåt för arenaidrotten i Sverige och i övriga världen är helt hundra på att större evenemang som OS, EM i fotboll skjuts upp på obestämd tid
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: För en gång skull har Wennermög en point.
Vad fan händer om en spelare testas positivt och hela laget sätts i karantän????
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med, vi kör och följer på tv
Kommentera