Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2045706

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: För en gång skull har Wennermög en point.
Vad fan händer om en spelare testas positivt och hela laget sätts i karantän????
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Sorry, såg frågan först nu: "Vad fan händer om en spelare testas positivt och hela laget sätts i karantän?"

I princip har landet givit upp sådana åtgärder nu. Det har hänt för mycket och skulle man följa karantänsregler som tidigare skulle t o m flera sjukhus i landet tvingas stänga med sina intensivvårdsavdelningar och i princip skulle sjukhusen upphöra att fungera som "riktiga" sjukhus. Så t o m sjukvårdspersonal får arbeta, även om de blivit exponerade, med strikta order att stanna hemma så snart de känner minsta symtom.

Och detsamma gäller förstås alla andra. Man har väsentligen fått släppa att ens testa misstänkta fall för att nu i stället prioritera de som läggs in på sjukhus med akut infektion utan förklaring. Det fina i kråksången är dock att det är ytterligt osannolikt att en spelare, om den skulle bli smittad, skulle bli speciellt sjuk. Väldigt osannolikt ens att den skulle bli inlagd på sjukhus. Däremot borta från laget till tillfrisknad + någon dag till. Överlag är det väsentligen riktigt gamla och speciella riskgrupper - ungefär som vid influensa - som löper extra risk att bli svårt sjuk/dö. De flesta under 60-80 år i alla fall blir lindrigt sjuka, och barn ännu mindre sjuka.

Så, sammanfattningsvis. Skulle någon sjukna hanteras det ungefär som influensa. Spelarna är säkert vaccinerade men vissa år har vaccinet mindre effekt, så så ungefär.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja. Att ge oss gludet känns ju i högsta grad motiverat, även om kreti och pleti i evinnerlig tid kommer att hävda att det var fel.
Kommentera