Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2045878

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det är väl det mest rimliga är ju också möjligt att också man drar ner det hela från 7 matchserier till 5 matchserier från och med kvarten då det lär kännas rätt trist för spelarna att jaga livet ur sig inför tomma läktare
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dembo: Jo, det är trist, men det blir nog ändå så. Jag tror förstås att man mycket väl kunde tillåtit 600 åskådare bland Delfinens 6000, fast sittande med avstånd, och motsvarande på andra arenor. Och lottat ut dessa 600 biljetter bland säsongskortsinnehavare. Det hade blivit en begränsad, men säkert acceptabel form.

Men först ska SHL komma på den idén, sedan ska de ta den till polisen/länsstyrelsen och vidare ska man nog nationellt remittera till expertmyndigheten för att få stöd. Det kommer man nog inte på att genomföra. Så tomma läktare blir det väl men trist och osportsligt att reducera till bäst av 5 isf bäst av 7. Det finns ändå en j-a massa som följer matcherna på dator/TV.

I vilket fall tacksamt om ligan inte ställer in hela skiten vilket inte synes bli fallet, tack och lov.

I samma anda har ingen diskuterat SDHL. Åtminstone Luleå och i år kanske också DamHV kan nog dra mer än 500, men man får väl begränsa det och spela klart. Och i så fall måste man fråga sig varför inte begränsa även SHL.

Det exakta antalet - 500 - är naturligtvis taget ur luften, någon sådan kunskap finns förstås INTE. Det avgörande är NÄRA KONTAKT och tt tillåta ett mindre antal men sittande minst två mter från varandra - det borde definitivt kunna accepteras. Ur smittskyddssynvinkel är det inget tvivel om det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Beslutet klart, tomma läktare i morgon.
Kommentera