Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2046872

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det hade kunnat bli en superkul vår men ett spännande SHL slutspel med ett starkt Luleå och en trevlig SM-vecka. Av detta blev det domedagsstämning. Mycket tråkigt. Ser ingen mening med att spela slutspelet inför tomma läktare. Ställ in, vore iofs skoj med ett slutspel i sommar men vet ej om det är möjligt med spelarkontrakt och dylikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang: Tråkigt var ordet. Som jag fattar det synes allt fler klubbar vara inställda på att slutspelet ska ställas in. Och anger risk för att i) spelare ska smittas alternativt att ii) det blir ingen hockey utan publik som motiv. Medan jag tror att de igen-kliga skälen kan vara a) vårt lag är ändå chanslöst b) det kommer att kosta klubben mycket, och några inkomster av publik på matcher får vi inte. Gärna de båda i kombination.

Jag tänker på hur man i framtiden ska se tillbaka på den här säsongen med alternativen
• Inget slutspels genomfördes, inga mästare korade
• slutspel genomfördes men i efterhand, eventuellt till sommaren eller tidig höst, innan serien (eventuellt) startade
• inget slutspel genomfördes, men "slutspel ersattes av SHL-placeringar och Luleå fick Le Mans
• slutspel genomfördes inför tomma läktare.

Jag skulle nog föredra det sista alternativet, i andra hand det näst sista. Någon av de två första skulle jag inte alls vilja ha med mig.

Fast jag är å andra sidan inte alls så rädd för alternativ i) att spelare smittas. Tror inte att de skulle drabbas speciellt svårt av detta kronvirus. Betydligt högre risk med t ex hjärnskador och/eller skador på nackkotpelare och ryggmärg. Ungefär som när folk oroar sig för exotiska smittor när de reser till Thailand utan att tänka på att det är betydligt vanligare att de i fyllan kör ihjäl sig på hyrd MC...

Snygg tröja du har, Anders :-) Är det Robbans? Eller Osmos?
Kommentera