Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2047426

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mycket bra skrivet, Sven. Du verkar också ha insikt i branschen. Jag börjar också förstå att åtgärderna handlar mer om att ”trycka ner” ökningstakten av smittspridningen för att sjukvården ska klara att hantera alla nya patienter. Merkels kurva är bra och upplysande.
Jag tycker dock att paniken verkar vara väl spridd och mediala krigsrubriker får människor att hamstra och bli rädda. Som vanlig skapar media överdrifter. Ett sånt här virus kommer väl i princip alla, förr eller senare, att få smaka på, dvs mer som ett normalt influensaspridning. Varefter folk drabbas kommer antalet immuna att öka och smittspridningen avtar. Vi måste nog lära oss leva med det här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo, vi får gilla läget. Beroende av hur omfattande samhällsspridning vi får kommer en del gamla och personer med ökad risk att dö av infektionen; låt oss hoppas att det inte blir så många.

I vilket fall vore det ytterst förvånande om någon hockeyspelare coronadog.

Rekommendationen att alltid stanna hemma när man är sjuk samt att speciellt då undvika att träffa gamla, liksom att i okända sammanhang iaktta visst avstånd och inte klänga på varandra, är ju väl tänkt, få se hur folk kan efterleva det.

Undrar om regeringen kan återinföra karensdagen efter coronan spelat över. Möjligt att de inte kan det. Men det är stötande med all betald måndagsfrånvaro efter att ha supit till under helgen;_)
Kommentera