Luleå HF

115631 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2048031

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dembo: Jo du har förstås rätt. Men nog fan hade det varit imponerande att se och höra 400 utspridda gårdarsupportrar på Hovet dra igång "Full Fart Framåt, Djurgårn!"

Men c'est la vie. Que sera, sera och alla andra säg, man får nöja sig med nu.

Själv tänker jag, på klingande pitmål, att "Jaaaa, it järhe som he skol."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och nu var det klart. All jävla hockey ställs in och Trottoarkanten och Oskars blir kvar i SHL medan BurkÖlen, MooDoo och de andra lagen inte får chansen.

Nog för att jag varit med om många korkade beslutet av det svaga och PK-känsliga förbundet men det här var droppen.

"Vinnare" är nedanstående Tjomme, sportchef för Trottoarkantens IF, som snabbt gick ut och förklarade att slutspelet måste stoppas annars kommer folk att dö som flugor till höger och vänster typ.

Och då representerar han Trottoarkantens IF, som varit så usla att de inte fan har något om slutspelet bland Sveriges bästa hockeylag att göra.

"Väldigt många ligor i Europa har fattat beslut att stänga ned och det finns en anledning till det.Jag har spelare i min organisation som har diabetes och är därmed i en riskgrupp. Ska jag som hans chef utsätta honom för de här riskerna? Jag vill inte ta de konsekvenserna, säger Thomas ”Tjomme” Johansson."

Och nyheten kastades förstås omedelbart ut av den kände trottoarrunkaren trasroosen.

SANNINGEN? Tjommen såg en chans att mygla kvar Trottoarkanten i SHL, tog den, och nu har han lyckats.

För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Jahadu; du glömde nämna det jag skriver om nedan; att väsentliga orsaker är att ligan vill stänga av ekonomiska skäl och eftersom många klubbar i SHL har osportsliga vinster att vinna om ligan stängs ned och kvalen stängs ned. Speciellt trottoarkanten förstås.

Allsvenskan har INTE lagt fram samma förslag utan önskat få analysera situationen och inhämta experbedömningar.

Men Allsvenskan blir överkörda. Igen. Anders Larsson och vissa SHL-klubbchefer behöver inga expertbedömningar eftersom de vet allt själva.

Jag tycker att det är för jävligt. Jag tycker INTE att Trottoarkanten och Oskars skulle få en fribiljett till SHL nästa år och en j-a massa miljoner av SeMer-pengarna. Eftersom de helt enkelt inte förtjänat det! Inte ett jävla dugg mer än BurkÖlen, MooDoo och eventuellt andra lag.

Jag tycker att det är så jävla osportsligt att man kräks. Man borde ha väntat in Allsvenskans synpunkter, så jävla bråttom var det inte!

Man kunde exempelvis ha funderat på att jämföra det tagna beslutet med nedanstående alternativ:

Lotta vinnare mellan Burkölen och MooDoo genom att lägga 121 kulor märkta Burkölen och 111 kulor märkta MooDoo i en korg (motsvarande poäng i allsvenskan. Drag en vinnare (1).

Kör sedan ett lotteri, också det baserat på poäng i Allsvenskan, för lotteriförloraren i allsvenska finalen och de andra sex allsvenska lagen, för att få fram vinnare 2.

De två vinnarna lirar i SHL nästa säsong, tillsammans med de 14 lag som spelade i årets SHL.

Eller så lottar man mellan vinnare 1 och 2 samt SHL:s lag 13 och 14.

Allsvenskan skulle säkert hellre tagit det förslaget än det nuvarande puerila. Trottoarkanten och Oskars hade förstås varit beredda att ta första varianten; 16 lag i SHL. Men motsatt sig det andra förslaget; lottning. I vilket fall undrar jag om inte lag 1-12 från nuvarande SHL skulle varit beredda att tvinga fram alternativ 2, men ockås köpt alternativ 1; även om det då skulle inneburit att fördela SeMer-pengarna på 16 i stället för 14 lag.

I vilket fall: ett förbannat uselt beslut togs av ett uselt förbund idag och de allra största förlorarna är BurkÖlen och MooDoo, som mycket väl kan ha förlorat typ 25 miljoner kronor på det här j-a påhittet.

Medan Trottoarkanten applåderad av Trottoarkantsrunkare jublar. USCH!

Jag konstaterar att det är medlemmarna som äger klubbarna och att medlemmarna tillsammans kan påverka klubbarna i en riktning varpå de tvingas påverka det fjolliga förbundet i samma riktning.

Det jäste utav helvete bland medlemmar i hockey-Sverige när förbundet och ligan körde över övriga hockey-Sverige genom det egoistiska avtalet med SeMer, i syfte att roffa åt sig everyhopa.

Och nu skiter nämnda parter igen i Allsvenskan.

Vill vi ha det så här?
Kommentera