Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2048550

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature:
Det är möjligt att beslutet hade grund i tävlingsbestämmelserna, men då hade av pedagogiska skäl varit bra om man hänvisade till den paragraf i bestämmelserna som man grundade beslutet på. Har tittat på dem översiktligt och inte hittat något, det skall enligt uppgift finnas en force-majure klausul men sett någon hänvisning till den heller. Av det jag läst sen verkar inte bestämmelserna reglera den sits vi hamnat i.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo. Ju mer jag tänker på saken, desto mer irriterad blir jag över hur förbundet hanterat kvalet.

När det gäller slutspelet och Luleås möjligen Röglets missade SM-tecken är det trist att vi missade chansen och äran. Jag kan tycka att det mest närliggande hade varit att utnämna Luleå till svenska mästare. Ungefär som de gjort med sparkbollen i England, dvs utnämnde Liverpool som hade en rejäl ledning när man avslutade.

Så personligen tänker jag anse att Luleå blev svenska mästare säsongen 2019-2020 :-)

Förutom Le Mans ingick väl en del prispengar också, men det kan vi klara oss utan.

Men det är betydligt värre när det gäller kvalet, för vid sidan av äran handlar det där om massor med pengar, t ex SeMersavtalet där allsvenska lag bara får några miljoner medan Ligan delar på 40-50 milj per lag.

Att då förbundet bara tar beslut utan att ens vänta in allsvenskan analys och förslag stinker riktigt jävla illa.

Man kunde tänka sig alla möjliga förslag men framför allt borde man ha avvaktat och sett på utvecklingen.

Hur ser det ut med utbrottet om någon-några månader?

Som det nu ligger till hade vi det värsta utbrottet i kinesiska regionen Hubei. Där har man rapporterat 68 000 fall på en region med drygt 60 miljoner invånare. D v s där har man rapporterat c:a 0,1% av befolkningen blev infekterade. Varav 4,6% avled.

Men genom andra data, t ex att Sydkorea efter masstestning haft c:a 0,9% dödlighet inser vi att i Hubei måste de haft åtminstone 340 000 fall, men att framför allt lindrigare sjuka hade man inte tid att upptäcka.

Men det stannar inte ens där. Frågan är hur många fall kan de verkligen ha haft, om man också haft detaljerad koll på inte bara sjuka utan också på sådana som haft inga symptom alls, eftersom också sådana förekommer.

Det finns ett sätt att ta reda på det. Nuvarande tester bygger på att i prov från luftvägarna påvisa smittämnet dvs SARS-CoV-2. Vilket man bara kan göra hos de som just nu har infektion. Men för de som infekteras kommer deras immunsystem att bilda antikroppar mot SARS-CoV-2 1-2 veckor efter symptomdebut. Det har tagit tid att utveckla antikroppstest men nu börjar de komma ut på marknaden. Och det torde inte dröja innan storskaliga undersökningar av människor i t ex Hubei kan genomföras. Om det då visar sig att kanske 10% (det kan vara mindre, det kan vara mer) av befolkning haft infektionen innebär det att man bättre förstår sjukdomsspektrum. Då blir dödligheten i t ex Hubei "bara" 1/2000 eller 0,05%. Vilket skulle kännas rätt bra.

Nåja, det var bara en bakgrund. Såvitt vi vet och all kunskap tyder på det så kommer den som har genomgått infektion och fått antikroppar att vara immun mot att bli sjuk igen.

Så...när vi sett hur stort utbrottet blivit i Sverige - det kommer att bli större än nu, mycket större! - och dessutom fått möjlighet testa antikroppar, kanske vi hamnar i läget att folk med intyg om immunitet kunde vara publik...:-)

En helt annan approach kunde vara att köra hela skiten, slutspel, kvalspel ungefär som ett OS. Lagen sticker iväg till någon ort med ett antal tillgängliga ishallar och det kan vara var som helst i världen. Kanske Ryssland? Då kunde man kombinera inledande testning av spelarna samt 14 dagars karens och de som då är fortsatt friska och test-negativa får köra. Och så spelas ett flertal matcher per dag och parallellt så kunde man fixa det på någon vecka. Och allt sänds över nätet:-)

Jaja, jag inser att det inte blir aktuellt men i vilket fall jävligt snabbt och inte alls genomtänkt beslut av förbundet när det kunde avvaktat rätt länge faktiskt.

Apropos inget. Italien är nu uppe i antal fall per invånare ungefär 50% av det som drabbade Hubei. Helt sjukt jobbigt, tur man inte arbetar på sjukhus där, vilka val det måste bli "vem ska leva/vem ska dö?" när sjukvården inte räcker till... Strategien i Sverige är ju att det inte ska explodera som i Italien utan att det ska sträckas ut över längre tid så att sjukvården och speciellt intensivvården orkar med och räcker till. Nu kommer förstås den absoluta majoriteten av fall att bli lindriga och inte att behöva sjukhusvård. Men vi har - vad är det? - en miljon pensionärer och ju äldre desto troligare att de blir svårt sjuka. Och blir det tillräckligt många sådana samtidigt desto större risk att sjukvården inte räcker till. Visst, det kommer att bli svårt sjuka bland yngre också, även om den risken är mycket, mycket mindre.

Jaja, åter till ordningen. Jag tycker att förbundet ligan ska bli skadeståndsskyldiga till allsvenskan. Och det gäller i första hand Trottoaren och Oskars, relativt Burkölen, MooDoo och de andra.

Man kunde tänka sig följande ersättningar nästa år:
• SHL-lag 1-12 ersättning A
• SHL-lag 13-14 ersättning B
• Allsvenska lag 1-2 ersättning B
• Allsvenska lag 3-8 ersättning C
med A>B, kanske 2B=A samt C i fallande skala (kanske i snitt B/6) efter tidigare tabell samt inledande kval. Där Trottoarkanten och Oskars pyntar halva sin ersättning till BurkÖlen och MooDoo medan sänkt ersättning med c:a 5% åsamkas SHL-lagen 1-12.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: På det sätt som dom kommunicerade det så utgick jag från att det var klart (typ, avbruten säsong fryses). Intressant i det du säger och här måste styrelsen kliva fram med argumentation/ åtgärd. Hursomhelst svårt läge med tomhetskänsla. Inte för att det hjälper men förstår den ilska som finns främst hos löven och Modo.
Kommentera