Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2069318

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det sägs att Boustedt gjort enorma insatser för utveckling av junisar i Sverige.

Så kan det mycket väl vara, jag vet inte. Men jag vet att det alltid finns en risk att de som är jävligt duktiga på något avancerar uppåt i karriären ända till dess att de nått sin inkompetensnivå. Där blir de vanligen kvar i det oändliga och ställer till med skada.

Boustedt följde uppenbarligen det spåret och från att ha varit uppskattad för sina insatser för junisutveckling blev han på några år mäktigast på förbundet. D v s ligan skötte sig själv mer eller mindre och ägde sina frågor, men förbundet hade mycket annat att pyssla med.

Förbundet har ju en styrelse som ska ha det yttersta ansvaret men där hade de haft en PK-indränkt västerbottning som märktes bara för att han inte märktes och sedan petade man in den nye, som fr a håller sig undan allt.

Så Boustedt kunde utan problem ta makten över kansliet och över förbundet. Och då fyllde han på med sina hockeykompisar från fr a Djurgårn.

När man första gången insåg hur illa det var ställt var när han använde sin makt till att sabotera vår landslag Kronorna och Damkronorna.

Han satte gnomen Mårts att basa för TK och lät denne bli kvar längre än någon annan, trots att vederbörande gnom var så uppenbart oläplig och fick alla NHL-svenskar emot sig - de inte ens svarade i telefon när de såg att det var gnomen eller någon gnomkompis som ringde.

Än värre vanhanterade Boustedt damkronorna, när han på långtidskontrakt släppte loss den helt galne pensionären Porkkabork att saboterade landslaget och damelithockeyn för åratal och åratal framöver.

Och allt detta kom han undan med, eftersom förbundsstyrelsen och ordföranden var så svaga att de inte förmådde lyfta ett lillfinger mot Store Boustedt.

Men sedan visade sig att Boustedt och hans gårdarkompisar skötte kansliet som vore de feodalherrar från medeltiden. Gjorde som de ville helt enkelt och framför allt hanterade kvinnor med en filosofi strax höger om hur beduinhövdingar för tusen år sedan gjorde.

Boustedts kompis från DIF som han satt att ansvara för Tre Kronors organisation var på match i Sthlm i svensk koskenkorvakupp och befann sig i spelargången där landslagen vandrade igenom plus alla andra människor i närheten. Då får han syn på en ung, vacker flicka, nyanställd på kanslitet. Och kommer på den goda idén att med sin överförfriskade överviktiga kropp pressa in den lilla flickan mot väggen och börja jucka fläskkroppen mot flickan.

En extremt uppskattade medieansvarig på förbundet ser det hela och polisanmäler nämnde juckare.

Juckaren blir rasande, lämnar förbundet och polisanmäler förbundet för att ha blivit "ojuste behandlad".

Boustedt å sin sida sparkar omedelbart den som anmälde - som dessutom är fackligt skyddsombud på kanslitet - och förklarar att det handlar om "arbetsbrist" efter 20-30 år.

Hockeysverige (utanför kretsen gamla djurgårdare) kan inte acceptera detta och massor av gamla ledare och spelare förklarar i ett öppet brev att den medieansvarige - som de alla känner och uppskattar - blivit icke korrekt behandlad och kräver ändring.

Och då inser styrelsen att de måste göra något. Och sparkar änk-ligen Boustedt.

Jahaja. Han borde ha sparkats många år tidigare - eller rättare: han borde INTE ha promoverats upp till sin inkompetensnivå.

Nu har vi fått reda på att ersättare blir Mr Stark från korgbollsförbundet, tidigare i Pölsan.

Blir det bättre?

Man hoppas ju, men det vete fan. Så j-a många idiotiska hanteringar av förbundet i många år nu och det kan knappast ordna sig för att en person byts ut, låt vara den med mest makt.

Jag är tyvärr inte säker på att det blir så mycket bättre. Ja, med ljuset på kommer de förstås att skärpa sig något när det gäller kansliet. Men allt det andra? Frågor rörande SHL vs. Allsvenskan, svensk hockey vs. NHL, hanteringen av landslagen och speciellt Damkronorna?

Tveksamt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ur led är tiden.

För att stå ut efter det inställda slutspelet funderade jag på att faktiskt titta på sparkboll, som jag i princip avstått från i många år eftersom jag prioriterat den begränsade tid jag haft tillgänglig för hockey.

Så funderade på att hänga på Hammarby i sparkbollsallsvenskan, men det gådde inte alls så bra. Igår kollade jag in Milan-Juventus med hopp om att få se Zlatan krossa den uppblåste ronaldoputten och efter en första 0-0-period följt av att den gamla damen gick ifrån till 0-2, ordnade det ju sig när Milan smällde in 4-2 på hybrisronaldos lag.

Men det är en klen ersättning.

Räknar dagarna till dess att man får se riktig hockey.

34 dagar kvar nu. Innan vi får se Luleå Hockey mot Burkölen.

Känns extra fint att Norrlands just nu två bästa lag kommer att mötas:-)
Kommentera