Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2070145

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Kloka tankar av dig, Osj02! Rimligt att välja att antingen ge ledningen - eller laget och spelsystemet sammantaget - extra poäng för att bedöma spelstyrkan för en trupp.

Många - gissningsvis mer eller mindre alla - håller nog med dig om att vakterna kanbli vår svagaste sida. Och kanske är det så. Men jag tror lite mer på Berguven än de flesta, tror jag. Och alla lovande vaktjunisar lyckas ju inte, men chansen tycks vara betydligt större att Luleå med fin förståelse för vakter lyckats ta in de som kommer att lyckas, samtidigt som man har en väldigt fin hantering, träning och utveckling av vakter. Gissar att Berguven kommer att ta de allra flesta matcherna medan Wallstedt får spela sig in och visa att han håller, inledningsvis med begränsat antal matcher men därefter allt fler när han lyckats.

Men om en av dem INTE lyckas med det jag hoppas på...då blir det tufft, det inser jag. OK, det är ett vågspel. Fast den chans att lyckas de har i Luleå skulle vara betydligt lägre. Om de vaktade för Göteborgs Cowboys eller ett annat bottenlag. ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tror att vårt starka försvar ger stora möjligheter att matcha in Wallstedt på ett bra sätt, han får ta lite lite mindre ansvar än en målis i ett sämre lag. Jag är optimist och tror på att lagledningen har koll på riskerna. Det är inte Rautio som är vår svaga länk, han kommer att göra sitt jobb, utan risken vi tar med en förstaårssenior som andreman. Men ingen risk utan möjligheter. Om Wallstedt blir vad vi hoppas så kan bidra bra i grundserien men i sluspelet är det Rautio som gäller.
Kommentera