Luleå HF

115738 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2070106

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Visst ska vi njuta nu och se fram emot vad våra grabbar kommer att göra = underverk. Personligen Tycker jag att det mest intressanta är att vi nu har en respekterad högsta nivå och är förhandsfavoriten till gludet. Ska bli intressant att se om inte Aftontrasan och Sexpressen ändå håller Djurgården, HV, Fuskelunda, Växjö och Malmö högst. Vi blir som bäst 7:a där med Apan strax före för det vet ju de självutnämnda expretterna där att Jocke Highsticking alltid är bäst.

Tycker kanske att man inte kan betygsätta helhet OCH coacher. Coacherna står ju för den förmåga du pratar om att få ihop helheten. Jag är nöjd så. Ska man tillföra något så är det organisation som ju är helt avgörande för att få ett lag på benen som är bra. Styrelse, Vd, sportchefer, tränare på alla nivåer, ideella krafter och förankringen i det lokala samhället bland medborgare, barn och föräldrar, företag m.m. Utan det inte en chans att skapa bra lag som håller över lång tid. Det är det som kallas kultur och skiljer köpelag och uppstickare från de som leder maratontabellerna. Det blir 5 till för oss och apan får ett avdrag för lögnaktigt och fulspelande beteende.

Jag ser nog ändå vakterna som vår svagaste sida, framförallt för att Wallstedt är oprövad och Joel har en lite högre nivå än Rautio tycker jag. Men sen också att två så etablerade seniora vakter var i sig en trygghet att man kunde köra vilken som och vi hade en mkt hög nivå och inte behövde slita hårt på en förstavakt i 52 omgångar. Det i sin tur gav en och annan merpoäng jmfr andra lag. Hoppas på att ett bra lag också sprider trygghet längst bak och att vi kan överraska positivt där med Max 99 insläppta även i år.

Njut nu!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Kloka tankar av dig, Osj02! Rimligt att välja att antingen ge ledningen - eller laget och spelsystemet sammantaget - extra poäng för att bedöma spelstyrkan för en trupp.

Många - gissningsvis mer eller mindre alla - håller nog med dig om att vakterna kanbli vår svagaste sida. Och kanske är det så. Men jag tror lite mer på Berguven än de flesta, tror jag. Och alla lovande vaktjunisar lyckas ju inte, men chansen tycks vara betydligt större att Luleå med fin förståelse för vakter lyckats ta in de som kommer att lyckas, samtidigt som man har en väldigt fin hantering, träning och utveckling av vakter. Gissar att Berguven kommer att ta de allra flesta matcherna medan Wallstedt får spela sig in och visa att han håller, inledningsvis med begränsat antal matcher men därefter allt fler när han lyckats.

Men om en av dem INTE lyckas med det jag hoppas på...då blir det tufft, det inser jag. OK, det är ett vågspel. Fast den chans att lyckas de har i Luleå skulle vara betydligt lägre. Om de vaktade för Göteborgs Cowboys eller ett annat bottenlag. ;-)
Kommentera