Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2072188

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När ska Hockeyligan göra rätt för sig gentemot Kronan?

SHL är förstås det man intresserar sig mest för, när ens egen klubb spelar där.

Men SKL-lagan tillsammans är lika med "Hockeyligan" d v s de numera 14 lag som spelar där. Och som lyckats lura SeMer att betala enorma belopp för att sända matcherna. Belopp, som gjort att lagen blivit fartblinda. De har i åratal gjort sitt bästa för att helst låsa ligan och sätta landets sportslighet ur spel, samtidigt som förbundet varit otroligt mjäkigt och varit med på allt, sedan de för tjugo år sedan gjorde misstaget att släppa ligan fri att bestämma det mesta själva och få kontroll över pengarna.

Nu är vi nere i att bara 1/14 lag behöver lämna varje år, dvs så stängd som de kunde få fram. Dessutom har de myglat till det så att det allsvenska lag som kommer upp inte får lika många miljoner som övriga SHL-lag, utan måste pynta en del av dessa meloner till det SHL-lag som flyttades ned.

Vidare lyckades Allsvenskan etablera sig med ViaSat och sändningar som överglänste SeMers för SHL. Så SeMer lurade Allsvenskan att bli uppköpta av SeMer, som så snart de kunde gav Allsvenskan skitersättning. För att bli av med konkurrensen. Samtidigt med detta har SeMer implementerat en försäljningsstrategi, som inneburit att publiksiffrorna sjunkit rejält i SHL, förutom då för Apan eftersom de sedan åratal lirar inför tomma läktare. SeMer erbjuder ett paket med alla hockeymatcher, med följd att alla hemmsupportrar som på sådant sett ser all bortamatcher, samtidigt har betalt för också hemmamatcherna och som konsekvens har publiksiffrorna hemma reducerats - folk har ju redan betalt för att se matchen på TV och OK, hockey är bäst live, men tanken att ta matchen på TV i stället ska samtidigt vägas mot dyra biljetter för runt 25 matcher...

Ett av de värsta övergrepp på svensk hockey som ligan slog till med var det idiotiska påhittet att inget lag fick spela i SHL, om de inte kunde ta in femtusen åskådare. Vilket de tvingade laget Kronan och kommunen Karlskrona att göra. Följden blev att Kronan fick skuldsätta sig enormt, för att få till en arena som aldrig var mer än drygt halvfull och när Kronan åkte ned i Allsvenskan ekade tom som en Aparena.

Och nu sparkas Kronan ned i division 1, eftersom deras ekonomiska läge inte är tillräckligt bra, eftersom de har jätteskulden för arenautbyggnaden att hantera.

Kravet på arenor för 5000 har ligan förstås numera skippat. Men krossen av Kronan lever kvar.

Jag tycker att Ligan ska ta och ersätta Kronan. Räcker med att minska pengarna från SeMer med 20% något år. Så länge det inte blir gjort är det en tagg i en svart hockeysjäl.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med du då det gäller Kronan helt och fullt...det är en sån skandal att ligan tvingade laget och kommunen till denna investering och sen facit blev detta då lossas ligan som det regnar...
Kommentera