Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2072254

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 19 dagar kvar nu...

NHL har dragit igång sin specialvariant av slutspelet efter säsongen 2019-2020 och runt om i Europa har sparkbollen kommit igång, fortfarande utan publik förstås.

Man kanske kan beklaga att SHL var så snabba att avstå från att skjuta på slutspelet och liksom NHL köra en variant. Men å andra sidan: skulle vi köra utan Lassi och Sellgren då? Men med Klasen med flera? Konstigt är det i vilket fall.

Beklagar dock ännu mer att Burkölen, MooDoo och de andra allsvenska lagen inte fick chans att spela om platser i kommande SHL. Och lika mycket att Trottoarkantens IF samt Oskars helt utan att vara värda det får gratisbiljetten till SHL. När det gäller kvalen innebär det ju dessutom att lagen som kör SHL får 25-30 miljoner av SeMer, medan de allsvenska toppklubbarna får nöja sig med 2-3 miljoner eller hur det nu var.

Synnerligen orättvist och osportsligt och man är inte det minsta förvånad att ett lag som har för vana att sälja trottoarkanter är inblandade.

När det gäller hockeyn och när det kan bli chans för publik igen är det oklart, eftersom det alltså helt beror på hur utvecklingen av covid-19 blir framöver. En rimlig tanke kunde vara att folk i situationer där social distansering inte kan upprätthållas skulle använda andningsskydd, som WHO rekommenderar sedan början av juni. Men där har ju Sverige än så länge vägrat hänga på. I stort sett hela världen har krav eller rekommendationer på ansiktsmask i lägen där inte avstånd kan upprätthållas nu, men Norden har länge stått fast. Nu har ändå Island och Danmark gått maskvägen, och i Finland kommer man strax att följa efter, som det ser ut. I Norge meddelar Folkhelsoinstituttet att de ser över frågan och kommer med besked i mitten av augusti.

Det lutar alltså mot att bara Sverige, Somalia, Sudan, Syrien, Jemen, Buthan och Belarus som blir fortsatt kallsinniga till masker därefter, medan övriga världen skådat ljuset. Kanske inte så superduperimponerande vetenskapligt gäng att tillhöra...

Hjälper det verkligen med masker? Det lutar mot det, även om några möjligen fortsatt kan mena att kanske inte. Men avstår man från skydd som masker ger kan konsekvenserna bli dödsfall; och kör man masker men de inte skyddar spelar det inte så så tor roll. Valet borde vara tämligen enkelt. F n gäller det förstås tunnelbanor, bussar, tåg, små butiker och trånga rum inomhus - speciellt toaletter, hissar etc.

Men framöver? Utesluter inte alls att vi så småningom kommer att ha maskbärande publik. Då ska jag köra med en fint draperad i de vackraste av klubbfärger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 14 dagar kvar nu...
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Konstantin Komarek skriver på för KHL-klubben Riga.

Det kommande året har varit svårt att planera och visst hade det varit fint om vi haft kvar både Jesper och Konstantin. Det hade varit roligt att se Konstantin tillsammans med Linus Klasen i PP exempelvis. Men nu är ju förutsättningarna sådana att bara de rika köpeklubbarna i sydbotten har råd att överfylla trupperna och själva får vi gilla läget och göra så bra vi kan.

Tack och lov har vi dragkraft genom att många spelare vill komma till Bulan och Luleå samt undvika gansterklubbar som Öret och bottenlaget HK Arslet.
Kommentera