Luleå HF

115714 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2073227

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 10 dagar kvar nu...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 6 dagar kvar nu...

Fortfarande ingen information om och i så fall var matchen kommer att sändas?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaha, nu har vi hört Emma Eliasson - en av landets bästa damhockeyspelare någonsin - sommarprata. Jag tycker att hon var "snäll" mot Porkabork och avstod från att lyfta upp alla hans idiotier till allmän beskådan.

Men hon var större än så och tydliggjorde att den underliggande frågan - igen-kligen - handlade om villkoren för svensk damhockey och de omöjliga krav under helt sjukt usla ekonomiska förutsättningar som ställdes på elitdamerna.

Och där motståndaren var hockeyförbundet.

Allt det där har vi ju fått ännu mer klart och tydligt på senare tid. Hur extremt stenålders - speciellt mot kvinnor - damhockeyn varit och detta i synnerhet sedan Boustedt kom till den inofficiella och totala makten över kansliet och över förbundet. Vilket innebar att när hans kompis putte under en vodkaturnering passade på att in flagranti inför allas blickar trängde in en ung flicka från kansliet mot en vägg och juckade på henne. Vilket boustedt tyckte var OK, och sparkade den sedan 30 år anställde i förbundet - som i egenskap av facklig representant anmälde händelsen - för "arbetsbrist".

Den där inställningen hos förbundet, där den svage ordföranden anders larsson stod bakom att ytterligare krossa damhockeyn och emma eliasson, som fick bli deras syndabock, precis som porkaborken alltid sparkade någon stjärna för att visa vem som bestämde, förklarade att "vi står bakom porkaborken.

Porkaborken sattes att leda svensk damhockey under en massa år, vilket resulterade att damkronorna krossades. När hela damlandslaget protesterade kastade förbundet dem åt vargarna; valde att sparka Emma ohörd, medan de attackerade alla andra damer och krävde att de gav upp, vilket tyvärr innebar att de inte vågade annat. Emma sparkades alltså, för att i vanlig porrkaordning bli exempel och hon och några andra damhockeyspelare försvann från damkronorna, som därefter (förstås) gjorde fiasko. Bottenfinal i OS - där Porrka lovat finalmatch - och därefter bortsparkade från A-VM...

Så här i efterhand är det väldigt illa att de ansvariga inte komplett rensats ut. Ja, Porkaborken är borta. Boustedt är borta. Men de övriga ansvariga på förbundet för att svenska elitdamer behandlats så infernaliskt illa - de är kvar.

Jag tycker att det bara finns en sak att göra. Bunt ihop dem och slå ihjäl dem.
Kommentera