Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2078650

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja de går verkligen inte bra för lilla Lassi! Krossad och förnedrad 2 matcher i rad där han såklart blev utbytt i andra perioden! (Försöker skriva som Sven så jag hoppas jag fick allt rätt 😉) tänkte du får kolla vaktprocenten hehe
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Jag inser att jag gjort mig förtjänt av en vendetta transversale angående Lassi, efter mina upprepade skriverier om att den pyskt instabile rädda lille Gustaf.

OK, du frågade efter fakta för Lassi. Här kommer dessa:

4 sept CSKA Mockba - Sochi 3-1 SKOTT 23-14
Lassi hade spaden hela matchen och fick 87% räddningar

6 sept Metallurg Magnitogorsk - Sochi 6-0 SKOTT 32-34
Lassi hade spaden till 2 min återstod av andra perioden. Då fick han lämna över den till andrevakten Kulbakov, sedan Magnitogorsk satt 3 mål på sju minuter, varav det sista kunda Lassi ha tagit. Lassis resultat 71% räddningar, 10 räddningar på 14 skott…

8 sept Traktor - Sochi 2-3 övertid SKOTT 35-15
Lassi hade spaden hela matchen och fick 94% räddningar, blir uppmärksammad på KHL:s hemsida (bild nedan).




Tre träningsmatcher spelade, samtliga på bortais med bara två dagar mellan varje match. Flygresor kors och tvärs över den ryska jättekontinenten. Närmast följer tre träningsmatcher hemma 13-17 sept mot AK Bars, Metallurg och Lokomotiv.

Tuff första match, mot CSKA som är topprankade i Europa, alltså #1 före #2 som är Luleå Hockey. Skotten 23-14 visar att CSKA körde över Sochi ganska ordentligt och de tre målen var sådana att ingen vakt skulle ha tagit dem. Ingen skugga över Lassi där.

I nästa match borta mot Metallurg gick det hyggligt men när Metallurg fick in 3 mål på 7 minuter är det överallt normalt att då byter man vakt, oberoende av om den är skyldig till baklängesmålen eller inte, för att väcka laget. När det gäller de insläppta målen borde Lassi ha tagit det fjärde men de övriga var inte mycket att göra åt.

Och så tredje matchen, mot Traktor, som körde över Sochi, vilket skottsiffrorna 35-15 illustrerar. Men en toppinsats av Lassi som stal matchen för Sochi.

Sammanfattningsvis en bra start för Lassi. Sochi är ju ett inte speciellt starkt lag, brukar häcka på sistaplatserna i östra, men de kommer nog att klara sig bättre i år när de har Lassi vid spaden. Även om han spelar bakom en inte så imponerande backlinje, t ex med Ex-apan Runken Rundblad som back.

Sochi ingen dålig plats att bo i. Efter OS 2014 har staden med c:a 400,000 invånare massor av idrottsanläggningar, och hockeylaget Sochi bildades efter OS. Ligger vid svarta havet georgrafiskt på nivå med franska rivieran och är en av ryssarnas bästa semesterplatser. Lassi kommer säkert att ha det bra där och trevligt att det börjat så bra för honom ☺
Kommentera